زمینه: ادراک زمان، عملکرد مهمی است که توانایی پیشبینی و آیندهبینی و کارآمدی پاسخ نسبت به رخدادهای در حال وقوع را تسهیل میکند. هدف از پژوهش حاضر، بررسی و مقایسه ویژگیهای ادراک زمان در 3زیرنوع اختلال کمتوجهی-بیشفعالی بود.
روش: روش پژوهش حاضر توصیفی از نوع علی ـ مقایسهای بود و جامعه آماری شامل همه دانشآموزان دبستانی با اختلال کمتوجهی-بیش فعالی بود که در مدارس دخترانه شهر سیرجان در سال1395مشغول به تحصیل بودند. نمونه شامل 69کودک با اختلال کمتوجهی-بیشفعالی بود که به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه اختلال رفتاری آخنباخ و 3تکلیف برآورد، تولید و بازسازی زمان استفاده شد. داده ها با استفاده از آمار توصیفی (میانگین و انحراف استاندارد) و آمار استنباطی (تحلیل واریانس یکطرفه و آزمون توکی) تحلیل شد.
یافته ها: نتایج پژوهش نشان داد در تکلیف برآورد زمان بین 3زیرنوع اختلال کمتوجهی-بیشفعالی تفاوت معنیداری وجود دارد (01/0>P). همچنین یافته های پژوهش نشان داد که در تکلیف تولید زمان و بازسازی زمان تفاوت معنیداری در زیرنوعهای اختلال کمتوجهی- بیشفعالی وجود ندارد (05/0P>).
نتیجه گیری: براساس یافته های این پژوهش ادراک زمان در زیرنوعهای اختلال کمتوجهی-بیشفعالی متفاوت است.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |