زمینه: ذهنگاهی؛ هوشیاری غیرقضاوتی، غیرقابل توصیف و مبتنی بر زمان حال نسبت به تجربه است که در یک لحظه ویژه در محدوده توجه یک فرد قراردارد. این روش، در کاهش تنیدگی و افزایش سلامتی روانی، نتایج مثبتی داشته است. هدف از این پژوهش، بررسی اثربخشی آموزش ذهنآگاهی بر سلامت عمومی مادران کودکان کمتوانذهنی بود.
روش: روش پژوهش، آزمایشی با طرح پیشآزمون، پسآزمون با گروه گواه بود که با ابزار اندازهگیری پرسشنامه سلامت عمومی انجام گرفت. جامعه آماری شامل تمامی مادران دانشآموزان کمتوانذهنی مدارس استثنایی شهر اصفهان بودند که نمونه آماری به صورت تصادفی خوشهای و با استفاده از روش غربالگری انتخاب شدند، به این صورت که پس از پرکردن پرسشنامه سلامت عمومی 30نفر که بالاترین نمره را در پرسشنامه کسب کرده بودند به 2گروه آزمایش و گواه، به شیوه تصادفی تقسیم شدند. مادران گروه آزمایش 8جلسه 2ساعته برنامه آموزش ذهنآگاهی را دریافت کردند.
یافته ها : نتایج تحلیل واریانس آمیخته همراه با اندازهگیری مکرر نشان داد که آموزش ذهنآگاهی در ارتقای سلامت عمومی مادران در سطح (01/0≥P)معنادار بودهاست.
نتیجه گیری: با توجه به اثربخشی درمان در افزایش سلامت عمومی مادران کودکان کمتوانذهنی،این روش درمانی می تواند برای مراجعانی که به منظور دریافت درمان اثربخش به مراکز مشاوره مراجعه می کنند، گزینه مناسبی باشد.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |