Movallali G, Roshandel Rad M, Seyyed Noori S Z, Palevanneshan S. The Role of Songs and Rhymes on the Emotional and Social Development of Hearing Impaired Children and Infants. J Except Educ 2018; 2 (151) :61-72
URL:
http://exceptionaleducation.ir/article-1-1308-fa.html
1- دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی ، drgmovallali@gmail.com
2- دانشگاه تبریز
3- دانشگاه گیلان،ایران.
4- دانشگاه شهید بهشتی
چکیده: (3632 مشاهده)
زمینه: شعرها بهعنوان نماد فرهنگی و ارزشی هر کشوری از نسلی به نسل دیگر منتقل میشود و از تجربیات لذتبخشی هستند که میتوانند نقش مهمی در پیوند عاطفی والد-کودک و کمک به رشد عاطفی و اجتماعی کودکان داشته باشند. شعرهای کودکانه به ویژه در سالهای ابتدایی که دوره حساس دلبستگی است نقش مهمی در ارتباط والد- فرزند ایفا میکند. این امر برای کودکان کمشنوا که به توانبخشی زودهنگام نیاز دارند از اهمیت به سزایی برخوردار است.
روش: مقاله حاضر با استفاده از روش تحلیلی- توصیفی و مطالعه کتابخانهای انجام شد، بدین ترتیب که اطلاعات مختلف در مورد موضوع پژوهش از منابع اطلاعاتی مختلف شامل مقالات، کتابهای دانشگاهی و منابع علمی داخلی و خارجی از پایگاههای معتبر جستجوی علمی مانند Magiran،Elsevier،Wiley،PubMed و موتور جستجوی Google Scholar اطلاعات مربوط به بازده زمانی سالهای 1996 تا 2017، گردآوری و مورد توصیف، تبیین و بحث قرار گرفت.
نتیجهگیری: شعرخوانی نقش مهمی در رشد عاطفی اجتماعی کودک دارد و بهعنوان یکزبان ارتباطی میتواند پیوند عاطفی کودک والد را تحکیم ببخشد و مهارتهای اجتماعی مختلف را به کودک آموزش داد. در این مقاله سعی شده است تا ضمن بررسی رشد عاطفی، هیجانی و اجتماعی در کودکان و نقش عوامل مؤثر بر آن، مهارتهای اجتماعی/عاطفی را در کودکان ناشنوا بررسی کرده و با معرفی راهکارهای تسهیلکننده در رشد این مهارتها به معرفی رویکرد شعرخوانی و تأثیر آن بر بهبود روند یادگیری در کودکان کمشنوا و ناشنوا بپردازد.
نوع مطالعه:
مروری |
موضوع مقاله:
آسیب دیده شنوایی دریافت: 1397/2/10 | ویرایش نهایی: 1398/7/30 | پذیرش: 1397/6/20 | انتشار: 1397/10/21 | انتشار الکترونیک: 1397/10/21
ارسال پیام به نویسنده مسئول