، nashriyeh2005@yahoo.com
چکیده: (3390 مشاهده)
زمینه: از املا به عنوان پایهای برای سواد نوشتاری دانشآموزان تعبیر میشود. عوامل متعددی، زمینهساز شکلگیری یا تشدید مشکلات مربوط به آموزش نوشتن میگردد، به طوری که درس املا را با مشکلی جدی به نام «غلط نویسی» مواجه میسازد. این موضوع یکی از چالشها و دغدغههای معلمان و والدین کودکان آسیب دیدۀ بینایی است. لذا در پژوهش حاضر به بررسی علل و عوامل ضعف املای دانشآموزان با آسیب بینایی و راهکارهایی برای برطرف سازی این مشکل پرداخته شده است.
روش: این پژوهش به روش توصیفی- تحلیلی و به شیوۀ کتابخانهای انجام شده است. مشکلات روانشناختی چون ضعف در پردازش شنیداری و لامسهای، و کمدقتی؛ و مسائل آموزشی از جمله عواملی است که باعث پائین بودن نمرههای داشآموزان نابیناست. عواملی چون عدم تمرکز، نخواندن کتاب بریل و گرایش به وسایل صوتی، چالش در نوشتن و خواندن خط بریل و بازخورد کم معلمان دروس مختلف به دانشآموز به جهت زمانبر بودن خواندن و تصحیح کردن خط بریل، کسب کم اطلاعات و بازخورد ناکافی از محیط، آگاهی واجشناختی در سطح پایین، دسترسی به رسانههای جمعی تنها از طریق شنیداری، عدم بهرهمندی از آموزش ویژۀ گروه آسیب دیدۀ بینایی، تکیه بر بینایی باقی مانده، بیرغبتی و مقاومت خانوادهها نسبت به استفاده فرزندانشان از خط بریل، و مشکلات انگیزشی عواملی هستند که مشکلات بیشتری را بر مشکلات روانشناختی دانشآموزان آسیب دیدۀ بینایی میافزاید.
نتیجه گیری: میتوان با تشخیص درست و بهنگام و با استفاده از آموزش راهبردهای مناسب جهت تقویت حافظه، و در نظر گرفتن سبک یادگیری و ویژگیهای روانشناختی هر کودک به این گروه از دانشآموزان کمک کرد.
نوع مطالعه:
مروری |
موضوع مقاله:
مشکلات يادگيري دریافت: 1398/1/18 | ویرایش نهایی: 1398/10/10 | پذیرش: 1398/1/18 | انتشار: 1398/1/18 | انتشار الکترونیک: 1398/1/18
ارسال پیام به نویسنده مسئول