زمینه: مقابله با تنیدگی یکی از چالش های حرفهای معلمان به شمار می رود. این پژوهش با هدف مقایسه سبک های مقابله ای معلمان مجرد و متاهل در مدارس دانشآموزان کمتوانذهنی و عادی شهر تهران انجام شد.
روش: طرح پژوهش توصیفی از نوع علی-مقایسهای بود که به شیوه نمونهگیری تصادفی خوشه ای چند مرحلهای، 200 نفر در 2 گروه 100 نفری انتخاب شدند. داده ها با مقیاس سبک های مقابله ای چند بعدی لیونه، مارون و کاپلان (1996) جمعآوری و براساس تحلیل واریانس چند متغیری، تحلیل واریانس تاثیرات و مقایسه های زوجی مورد پژوهش قرار گرفتند.
یافته ها: نتایج نشان داد بین سبکهای مقابلهای معلمان مجرد و متاهل تفاوت معنیداری وجود ندارد (05/0 P>). افزون بر این، بین سبکهای مقابله ای مبتنی بر تاخیراندازی در معلمان دانشآموزان کمتوانذهنی و عادی تفاوت معنیداری به دست آمد (001/0 P< )، اما بین سبکهای مقابله ای مبتنی بر توکل به خدا، عدم درگیری و روش مواجهه مستقیم در معلمان دانشآموزان کمتوانذهنی و عادی تفاوت معنیداری به دست نیامد (05/0 P>).
نتیجه گیری: معلمان مدارس دانشآموزان کمتوانذهنی نسبت به معلمان مدارس عادی از اصول روانشناختی و علومتربیتی استفاده بیشتری نموده و از این طریق تلاش میکنند با بهرهگیری بیشتر از سبک مقابله بهتاخیراندازی؛ مقاومت و طرح عملی خود را برای مقابله با منابع فشارزا افزایش دهند.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |