جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای ذهن‌آگاهی

افشین موسوی، رضوان همائی،
جلد ۲، شماره ۱۵۷ - ( ۴-۱۳۹۸ )
چکیده

زمینه و هدف: وجود آهسته‌گام در کودکان، اثرات عمیقی بر کیفیت زندگی مادران می‌گذارد. شناسایی عوامل تأثیرگذار بر کنترل این استرس گامی مهم در ارتقای سلامت روانی خانواده‌های دارای این کودکان است. پژوهش حاضر با هدف تعیین رابطه راهبردهای مقابله‌ای، تنظیم شناختی هیجان و ذهن‌آگاهی با کیفیت زندگی در مادران دارای فرزند آهسته‌گام در اهواز بود.
 روش: این پژوهش توصیفی-تحلیلی و از نوع همبستگی بود. نمونه شامل ۳۵۰ نفر از مادران دارای کودک آهسته‌گام است که با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ای چندمرحله‌ای انتخاب گردید. روش برای جمع‌آوری داده راهبردهای مقابله‌ای اندلر و پارکر، پرسشنامه راهبردهای تنظیم شناختی هیجان  گارنفسکی و کرایچ، پرسشنامه پنج وجهی ذهن‌آگاهی بائر و همکاران و پرسشنامه کیفیت زندگی  ویر و شربورن استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده‌ها با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چندمتغیره صورت گرفت.
 یافته‌ها: نتایج رگرسیون نشان داد که پیش‌بینی کیفیت زندگی مادران از روی متغیرهای راهبردهای مقابله‌ای (راهبرد مقابله‌مساله‌مدار، اجتناب‌مدار و هیجان‌مدار)، تنظیم شناختی هیجان (سرزنش خود، سرزنش دیگران، فاجعه‌آمیز کردن، پذیرش، نشخوار فکری، تمرکز مجدد مثبت، ارزیابی مجدد مثبت) و ذهن‌آگاهی (مشاهده، توصیف، عمل توام با هوشیاری، غیر قضاوتی بودن و غیرواکنشی بودن )معنی‌دار می‌باشد و متغیرهای راهبرد مقابله مسئله‌مدار، راهبرد مقابله هیجان‌مدار، ارزیابی مجدد مثبت، عمل توأم با هوشیاری و غیر واکنشی بودن به ترتیب پیش‌بینی‌کننده کیفیت زندگی مادران می‌باشند.
 نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج پژوهش پیشنهاد می‌شود که آموزش‌هایی را در زمینه کاربرد راهبردهای مقابله‌ای، تنظیم شناختی هیجان و ذهن‌آگاهی برای ارتفای سطح کیفیت زندگی مادران دارای کودک آهسته‌گام فراهم آورد.
علی رضا شیرازی تهرانی، سیمین غلامرضایی،
جلد ۹، شماره ۱۳۷ - ( ۱۲-۱۳۹۴ )
چکیده

زمینه: ذهن­​گاهی؛ هوشیاری غیرقضاوتی، غیرقابل توصیف و مبتنی ​بر زمان حال نسبت ​به تجربه است که در یک​ لحظه ویژه در محدوده‌ توجه یک ​فرد قراردارد. این روش، در کاهش تنیدگی و افزایش سلامتی روانی، نتایج مثبتی داشته​ است. هدف از این پژوهش، بررسی اثربخشی آموزش ذهن‌آگاهی بر سلامت عمومی مادران کودکان کم‌توان‌ذهنی بود.

روش: روش پژوهش، آزمایشی با طرح پیش‌آزمون، پس‌آزمون با گروه گواه بود که با ابزار اندازه‌گیری پرسش‌نامه سلامت عمومی انجام ​گرفت. جامعه آماری شامل تمامی مادران دانش‌آموزان کم‌توان‌ذهنی مدارس استثنایی شهر اصفهان بودند که نمونه آماری به​ صورت تصادفی خوشه‌ای و با استفاده از روش غربالگری انتخاب​ شدند، به این صورت که پس از پرکردن پرسش‌نامه سلامت عمومی ۳۰نفر که بالاترین نمره را در پرسش‌نامه کسب​ کرده ​بودند به ۲گروه آزمایش و گواه، به​ شیوه تصادفی تقسیم​ شدند. مادران گروه آزمایش ۸جلسه ۲ساعته برنامه آموزش ذهن‌آگاهی را دریافت​ کردند.

یافته ها : نتایج تحلیل واریانس آمیخته همراه با اندازه‌گیری مکرر نشان​ داد که آموزش ذهن‌آگاهی در ارتقای سلامت عمومی مادران در سطح (۰۱/۰≥P)معنادار بوده​است.

نتیجه گیری: با توجه به اثربخشی درمان در افزایش سلامت عمومی مادران کودکان کم‌توان‌ذهنی،این روش درمانی می​ تواند برای مراجعانی که به​ منظور دریافت درمان اثربخش به مراکز مشاوره مراجعه​ می ​کنند، گزینه مناسبی باشد. 



صفحه ۱ از ۱