جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای دیکته

طاهر اصلانی،
جلد ۳، شماره ۱۴۰ - ( ۵-۱۳۹۵ )
چکیده

زمینه: درصد قابل توجهی از دانش‌آموزان دارای مشکلات یادگیری هستند. دانش‌آموزانی که دارای مشکلات یادگیری هستند در معرض مشکلات تحصیلی و سازشی متعدد قرار دارند و این مسئله والدین این دانش‌آموزان را هم تحت­تاثیر آسیب‌های روان‌شناختی قرار می‌دهد. این پژوهش  با هدف بررسی  تاثیر آموزش شناختی – رفتاری والدین در درمان مشکل دیکته‌نویسی و تعلل در انجام تکالیف درسی دانش‌آموزان انجام شد. پژوهش حاضر  به­صورت آزمایشی و در قالب طرح تک آزمودنی ای-بی-ای اجرا شد و  رفتارهای دانش‌آموز در مراحل پیش و پس از درمان مورد ارزیابی قرار گرفت.

روش: جامعه آماری پژوهش،  دانش‌آموزان دارای مشکل دیکته‌نویسی مراجعه کننده به مرکز مشاوره و خدمات روان‌شناختی اداره کل آموزش­و­پرورش استان اردبیل در سال ۱۳۹۲ بودند. نمونه­های پژوهش  به­صورت تصادفی ساده از بین مراجعان مرکز مشاوره انتخاب شدند. از آزمون ریون رنگی کودکان، آزمون مازهای پروتئوس و جدول مشاهده رفتار  برای ارزیابی و گردآوری داده‌ها استفاده شد.

یافته‌ها: پیگیری وضعیت دانش‌آموز از طریق مدرسه و خانواده و بررسی فراوانی و نمودار رفتارهای عملکرد او نشان داد که این روش در درمان مشکل دیکته‌نویسی و تعلل در انجام تکالیف درسی دانش‌آموز موثر بوده است.

نتیجه‌گیری: به کارگیری شیوه آموزش شناختی – رفتاری والدین در مراکز مشاوره می‌تواند در درمان مشکل دیکته‌نویسی و مشکلات تحصیلی و سازشی دانش‌آموزان موثر باشد.


آبس نعمتی،
جلد ۶، شماره ۹۵ - ( ۹-۱۳۸۸ )
چکیده

این پژوهش به منظور بررسی اختلال یادگیری‌ مربوط به درس دیکته به صورت مطالعه موردی با اراده‌ آموزش‌های ترمیمی عملی برای آن انجام شده است. نتیجه ارزیابی و طرح‌های اجرا شده نشان می‌دهد،ارائه‌ آموزش‌های ترمیمی و تدریس مقایسه‌ای حروف هم‌صدا یا هم‌شکل به کودکان بالاتر از پایه اول که دچار اختلال‌ یادگیری باشند،موثر است.بنابراین می‌توان با استفاده‌ از یافته‌های آن،به کودکان دچار این نوع مشکل‌ آموزش ترمیمی ارائه داد و برای والدین علاقه‌مند نیز بهره جست.

صفحه ۱ از ۱