جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای روشندل راد

عباسعلی حسین خانزاده، ربابه قلی زاده، محبوبه روشندل راد، سیده زهرا سید نوری،
جلد ۱، شماره ۱۴۴ - ( فروردین و اردیبهشت ۱۳۹۶ )
چکیده

زمینه: بازی به‌عنوان یک روش درمانی عالی برای درمان مشکلات رفتاری کودکان همواره موردتوجه متخصصان بوده است، بنابراین پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر بازی‌درمانی گروهی بر کاهش کمرویی دانش‌آموزان با آسیب شنوایی انجام شد.

روش بررسی: جامعه آماری در این پژوهش شامل همه دانش‌آموزان با آسیب شنوایی دختر کلاس‌های چهارم ، پنجم و ششم شاغل به تحصیل در مدارس استثنایی شهرستان رشت در سال تحصیلی ۹۴-۱۳۹۳ بود که از این میان ۳۰نفر به روش نمونه‌گیری در دسترس انتخاب و به‌طور تصادفی و مساوی در ۲گروه آزمایش و گواه جایدهی شدند. طرح پژوهش حاضر، آزمایشی از نوع پیش‌آزمون–پس‌آزمون با گروه گواه بود. برای جمع‌آوری داده‌ها از پرسش‌نامه کمرویی کرزیر (۱۹۹۵) استفاده شد. برنامه مداخله‌ای بازی‌درمانی گروهی به مدت ۱۲جلسه ۴۵دقیقه‌ای روی گروه آزمایش اجرا شد.

یافته‌ها: نتایج تحلیل کوواریانس نشان داد بازی‌درمانی گروهی بر کاهش کم‌رویی دانش‌آموزان با آسیب شنوایی تاثیر دارد (۰۰۱/۰P < ).

نتیجه‌گیری: این نتایج کاربردهای بالینی ضمنی و مهمی درزمینه پیشگیری و بهبود کمرویی دانش‌آموزان با آسیب شنوایی دارد.


دکتر گیتا موللی، محبوبه روشندل راد، سیده زهرا سیدنوری، سحر پهلوان نشان،
جلد ۲، شماره ۱۵۱ - ( ۴-۱۳۹۷ )
چکیده

زمینه: شعرها به‌عنوان نماد فرهنگی و ارزشی هر کشوری از نسلی ‌به نسل دیگر منتقل می‌شود و از تجربیات لذت­بخشی هستند که می‌توانند نقش مهمی در پیوند عاطفی والد-کودک و کمک به رشد عاطفی و اجتماعی کودکان داشته باشند. شعرهای کودکانه به ویژه در سال‌های ابتدایی که دوره حساس دل‌بستگی است نقش مهمی در ارتباط والد- فرزند ایفا می‌کند. این امر برای کودکان کم‌شنوا که به توان‌بخشی زودهنگام نیاز دارند از اهمیت به سزایی برخوردار است.
روش: مقاله حاضر با استفاده از روش تحلیلی- توصیفی و مطالعه کتابخانه‌ای انجام شد، بدین ترتیب که اطلاعات مختلف در مورد موضوع پژوهش از منابع اطلاعاتی مختلف شامل مقالات، کتاب‌های دانشگاهی و منابع علمی داخلی و خارجی از پایگاه‌های معتبر جستجوی علمی مانند Magiran،Elsevier،Wiley،PubMed و موتور جستجوی Google Scholar اطلاعات مربوط به بازده زمانی سال‌های ۱۹۹۶ تا ۲۰۱۷، گردآوری و مورد توصیف، تبیین و بحث قرار گرفت.
نتیجه‌گیری: شعرخوانی نقش مهمی در رشد عاطفی اجتماعی کودک دارد و به‌عنوان یک‌زبان ارتباطی می‌تواند پیوند عاطفی کودک والد را تحکیم ببخشد و مهارت‌های اجتماعی مختلف را به کودک آموزش داد. در این مقاله سعی شده است تا ضمن بررسی رشد عاطفی، هیجانی و اجتماعی در کودکان و نقش عوامل مؤثر بر آن، مهارت‌های اجتماعی/عاطفی را در کودکان ناشنوا بررسی کرده و با معرفی راهکارهای تسهیل‌کننده در رشد این مهارت‌ها به معرفی رویکرد شعرخوانی و تأثیر آن بر بهبود روند یادگیری در کودکان کم‌شنوا و ناشنوا بپردازد.
 

صفحه ۱ از ۱