زمینه: هدف پژوهش حاضر مقایسه خودبیمارانگاری، اضطراب اجتماعی و اجتناب شناختی در بین مادران دانش آموزان با و بدون مشکلات ویژه یادگیری بود.
روش: روش پژوهش علی- مقایسهای بود. جامعه آماری این پژوهش شامل همه مادران دانشآموزان 9 تا 14 ساله با و بدون مشکلات ویژه یادگیری شهر اردبیل در سال 1392 بود. آزمودنی های پژوهش شامل 80 نفر از مادران دانش آموزان با مشکلات ویژه یادگیری بود که با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و 80 نفر از مادران دانش آموزان عادی که به شیوه همتاسازی (بر اساس سن مادر، تحصیلات و تعداد فرزندان) انتخاب شدند. برای جمع آوری دادهها از مقیاس های خودبیمارانگاری، اضطراباجتماعی و اجتنابشناختی استفاده شد. دادههای جمعآوریشده بهوسیله تحلیل واریانس چند متغیری تحلیل شدند.
یافتهها: نتایج نشان داد که بین مادران دانشآموزان با و بدون مشکلات ویژه یادگیری در خودبیمارانگاری، اضطراباجتماعی و اجتنابشناختی تفاوت معناداری وجود دارد ( P< 0/001)
نتیجهگیری: نتایج پژوهش حاضر نشان می دهد که مادران کودکان با مشکلات ویژه یادگیری در مقایسه با مادران کودکان بدون مشکلات ویژه یادگیری از خودبیمارانگاری، اضطراب اجتماعی و اجتنابشناختی بیشتری رنج میبرند، بنابراین انجام مداخله های آموزشی و درمانی برای بهبود وضعیت روانشناختی مادران دانش آموزان با مشکلات ویژه یادگیری ضروری است.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |