جستجو در مقالات منتشر شده


۱۰ نتیجه برای کم شنوا

محمد رحمان پور،
جلد ۱، شماره ۱۲۳ - ( ۱-۱۳۹۳ )
چکیده

کم شنوایی یکی از ناتوانی های رایج در میان کودکان به شمار می رود که علاوه بر ایجاد مشکلاتی برای کودک در زمینه شخصی و اجتماعی و یادگیری، مسائلی را نیز برای والدین در زمینه چگونگی پرورش آنها به وجود می آورد که برای برون رفت از این مسائل، بایستی برنامه ها و مداخلات پیشگیرانه انجام گیرد. هدف از این نوشتار این بود که با استفاده از روش تحلیلی- استنباطی، ضمن تشریح کم شنوایی و علل مرتبط با آن، مسائل مربوط به الگوی فرزند پروری والدین در پرورش کودکان کم شنوا بررسی شده و راهکارهایی برای مواجهه با این مسائل توصیه شد. طبق نتایج، معمولا والدین در مواجهه با کودکان کم شنوا از دو الگوی فرزندپروری مسئولانه و کناره گیرانه تبعیت می کنند. الگوی اول با پذیرش و تلاش در جهت کاهش مشکل همراه می باشد اما الگوی دوم، عدم پذیرش و عدم تلاش در جهت حل مشکل را به همراه دارد. راهکاهای ارائه شده در این نوشتار شامل دو دسته بود. اولی، شامل توجه جدی به اجرای برنامه غربالگری شنوایی و انجام مشاوره های قبل از ازدواج به عنوان پیشگیری اولیه و دومی، مشاوره با والدین کودکان کم شنوا در خصوص نحوه پرورش آنان، به عنوان پیشگیری ثانویه می باشد
دکتر گیتا مولّلی،
جلد ۱، شماره ۱۲۳ - ( ۱-۱۳۹۳ )
چکیده

پاییز سالجاری جهت گذراندن دوره تکمیلی برنامه مامان غازه(برنامه فرانک در ایران)و اخذ مجوز رسمی آن به مرکز تارالی در ملبورن استرالیا سفر کردم.تارالی و کیفیت خدمات موجود در آن برای کودکان کم شنوا به گونه ای مرا مسحور خود کرد که به لطف خدا در همه دیگر برنامه های آن شرکت نمودم و سری به همه دیگر مراکز موجود زدم.با توجه به کیفیت بالای خدمات موجود در استرالیا برای کودکان کم شنوا و با آرزوی ایجاد چنین شرایطی برای همه کودکان کم شنوای میهنمان گزارش سفر خود را برای اطلاع همه علاقمندان به روی کاغذ می آورم.این گزارش در چند قسمت تهیه شده است که هر بخش آن مربوط به خدمات ویژه ای برای کودکان کم شنواست.
آقای مهدی گرمابی، دکتر گیتا موللی،
جلد ۲، شماره ۱۱۵ - ( ۲-۱۳۹۲ )
چکیده

  مشکلات شنوایی در کودکان کم شنوا، علاوه بر مهارت­های ارتباطی، بر شناخت و تعامل اجتماعی نیز تاثیر می­گذارد. جنبه ای از شناخت اجتماعی که در سال­های اخیر توجه فزاینده­ای را به خود جلب کرده است، تحول نظریه ذهن کودکان می­باشد. در ارتباط با توانایی­های عقلانی و شناختی کودکان کم شنوا، حافظه موضوعی بوده که همواره مورد توجه قرار گرفته است: به­ویژه نقش مهم حافظه دیداری در به یادسپاری و بازشناسی علایم مربوط به ابزارهای مهم ارتباطی مانندگفتارخوانی، زبان اشاره و گفتار نشانه دار. نتایج حاصل از مطالعات مشخص می­ سازد که عملکرد پایین کودکان کم شنوا درتوانایی­های شناختی مانند هوشبهر و نظریه ذهن بیشتر مربوط به تکیه این توانایی ­ها به سنجش مهارت­ های کلامی می باشد، اما درصورت استفاده از ابزارهای سنجش غیرکلامی و با تکیه بر نوع سنجش مبتنی بر مهارت­های دستی ( مانند زبان اشاره) تا حد زیادی نمرات این کودکان بهبود پیدا کرده و تفاوت اندکی با نمرات کودکان عادی در زمینه هوشبهر آن­ها مشاهده شده است. با این حال در حافظه دیداری در اکثر پژوهش­ها تفاوت بین گروه کم شنوا و عادی به نفع کودکان عادی گزارش شده است. دراین مقاله به تفصیل به این موضوعات خواهیم پرداخت.


دکتر گیتا مولّلی،
جلد ۳، شماره ۱۲۵ - ( ۵-۱۳۹۳ )
چکیده

برنامه والد کودک فرانک ،برنامه والد کودک مامان غازه با استفاده ازگفتارنشانه دار فارسی است . این برنامه برای والدین کودکان کم شنوای زیرسه سال بکارمی رود و براساس اصول شفاهی پایه ریزی شده است. برنامه والد-کودک مامان غازه تجربه ای گروهی برای والدین و نوزادان و خردسالان است که تاکید آن برلذتی است که با استفاده از شعرها ،لالایی ها وقصه ها بدست می آید. .والدین در این برنامه مهارتها و اعتماد به نفس لازم را بدست می آورند که آنان را قادر می سازد الگوهای خانوادگی مثبتی را در دوره بحرانی کودکی فرزندشان ایجاد کنند و تجربیات زبانی و ارتباطی زودهنگام را در محیطی سالم در اختیار آنان قراردهند.این برنامه را می توان به روشهای گوناگونی اجرانمود . و برای یک گروه ویژه یا بطور عمومی برای گروه های بزرگتر. برنامه مادر-کودک فرانک(مامان غازه) بصورت جلسات هفتگی برای والدین و کودکانشان تشکیل می شود.برنامه والد-کودک فرانک(مامان غازه) را می توان به عنوان یک برنامه مداخله زودهنگام موثر برای نوزادان کم شنوا بکارگرفت که همه جنبه های روانشناسی ،شنوایی شناسی و توانبخشی را برای نوزادان تازه شناسایی و والدینشان دربردارد
احسان کردی، فاطمه کیان پور قهفرخی، منیجه شهنی ییلاق،
جلد ۴، شماره ۱۰۴ - ( ۱۰-۱۳۸۹ )
چکیده

هدف پژوهش حاضر مقایسه ی مهارت های اجتماعی، خودپنداره و عملکرد تحصیلی دانش آموزان دختر و پسرکم شنوای مدارس عادی (تلفیقی) و استثنایی مقطع راهنمایی، با کنترل هوش، است. نمونه ی مورد مطالعه در این پژوهش شامل : ۵۸ دانش آموز کم شنوا، ۳۰ دانش آموز کم شنوا (۱۵ دختر و ۱۵ پسر) از مدارس استثنایی و ۲۸ دانش آموز کم شنوا (۱۴ دختر و ۱۴ پسر) از مدارس عادی شهر اهواز بودند. نمونه گیری از جامعه ی اول به روش تصادفی ساده و از جامعه ی دوم به صورت سرشماری می باشد که از بین دانش آموزان کم شنوای مقطع راهنمایی این شهر، که در سال تحصیلی ۸۸-۱۳۸۷مشغول به تحصیل بودند، انتخاب شدند. دانش آموزان مورد مطالعه از نظر هوش، دوره تحصیلی و نوع ناشنوایی همتاسازی شدند. ابزارهای مورد استفاده شامل مقیاس درجه بندی مهارت های اجتماعی گرشام و الیوت، مقیاس خودپنداره راجرز، معدل تحصیلی و آزمون هوش ریون بودند. داده ها با استفاده از روش های آماری تحلیل واریانس و تحلیل کوواریانس چند متغیری مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. به طورکلی، در نتایج بدست آمده، بین دانش آموزان کم شنوای دختر و پسر مدارس عادی و مدارس استثنایی از لحاظ مهارت های اجتماعی و عملکرد تحصیلی تفاوت معنیداری مشاهده نشد. ولی در خودپنداره تفاوت ها معنی دار بود. دانش آموزان دختر و پسر کم شنوای مدارس استثنایی در مقایسه با دانش آموزان کم شنوای مدارس عادی از خودپنداره ی قوی تری برخوردار بودند.
خانم لیلا حیدری، دکتر الهه امینی فر، آقای محمد علی‌پور،
جلد ۴، شماره ۱۸۲ - ( ۸-۱۴۰۳ )
چکیده

چکیده
زمینه و هدف: هدف پژوهش حاضر شناسایی اشتباهات حل مسائل کلامی ریاضی در دانش آموزان نا شنوا و کم شنوایی
می باشدکه دوره ابتدایی را به پایان رسانده اند.
روش: بدین منظور، ۸ دانش آموز ناشنوا و کم شنوای دختر پایه هفتم در مصاحبه هایی با رویکرد کیفی و به شیوه مصاحبه
مبتنی برتکلیف شرکت کردند. پس از انجام مصاحبه ها، خطاهای دانش آموزان شناسایی شده و براساس چارچوب نیومن به
روش تحلیل محتوای قیاسی و استقرایی، مورد طبقه بندی قرار گرفته و ریزکُدهای خطا ها مشخص شدند.
یافته ها: طبق یافته های پژوهش برای ۲ مسئله باغچه و توپ براساس طبقه بندی چارچوب نیومن، ۱۷ خطای خواندن
) ۴/۳۹ درصد(، ۶۳ خطای درک ) ۶۱ / ۳۴ درصد(، ۳۹ خطای تبدیل ) ۴۲ / ۲۱ درصد(، ۵۰ خطای مهارت پردازش ) ۴۷ / ۲۷
درصد( و ۲۲ خطای رمزگشایی ) ۰۵ / ۱۷ درصد( شناسایی شدند.
نتیجه گیری: نتایج نشان داد که دانش آموزان ناشنوا و کم شنوای شرکت کننده در پژوهش حاضر قادر به استفاده از
الگوریتم های ریاضی در حل مسائل کتاب و در شرایط دنیای واقعی نبودند و نمی توانستند یک موقعیت در دنیای واقعی را به
درستی درک و آن را در دنیای ریاضی صورت بندی کنند.
پیشنهادات: پژوهشگران برای کمک به رفع خطاهای دانش آموزان ناشنوا و کم شنوا در حل مسائل کلامی ریاضیات در
بخش پایانی بیان شده است. توصیه می شود که برای کمک به رفع اشتباهات این قشر خاص، کتاب های درسی مناسب سازی
شده و همچنین تغییرات اصولی در سبک تدریس و شیوه آموزش به دانش آموزان با نیاز های ویژه صورت گیرد.
 
آقای امیرعباس ابراهیمی،
جلد ۵، شماره ۱۵۴ - ( ۱۰-۱۳۹۷ )
چکیده

زمینه: بخش یکپارچه هر برنامه جامع تربیت شنوایی ارزیابی جداگانه مهارت‌های شنیداری کودک است. به علاوه، بیشتر درمانگران تمایل دارند توانایی درک شنیداری دانش‌آموزان خود را به شیو‌ه‌ی رسمی‌تر و یکسان‌تری ارزیابی کنند تا با مقایسه‌ی این ارزیابی‌ها بتوانند آنها را جهت فعالیت‌های ارتباطی، در دسته‌های تازه‌ای قرار دهند.
نتیجه گیری: در خردسالان به دلیل محدودیت رشد شناختی و اندامی، ارزیابی و مشاهده غیررسمی دارای اهمیت زیادی است. در کودکان بزرگتر، عموماً ارزیابی رسمی‌تر درک کلی توانایی‌های گفتار امکان‌پذیر است. آزمون‌های درک شنیداری متنوعی در دسترس‌اند تا نیازهای خاص هر کودک به طور مناسبی برآورده شود. در این مقاله به مرور اجمالی برخی از آزمون‌های ارزیابی ادراک گفتار در کودکان ناشنوا/کم شنوا (آزمون توانا، آزمون لینگ، آزمون مدرّس) پرداخته شده است.
 
زهرا جعفری، سعید ملایری،
جلد ۶، شماره ۴۸ - ( ۱۰-۱۳۸۴ )
چکیده

مشکلات کودکان کم شنوا معمولا تنها از جنبه ارتباطی مورد توجه قرار می گیرد . اگرچه مشکل ارتباطی، عمده ترین نقص ناشی از کم شنوایی است، احتمال دارد مشکلات جسمی دیگری نیز با کم شنوایی همراه باشد. در این رابطه، نقص تعادلی با آسیب به یکپارچگی حسی (SI) و رشد حرکتی، یکی از نقایصی است که معمولا در کم شنوایی های حسی- عصبی مشاهده می شود. آسیب به بخش هایی از عصب حلزونی- دهلیزی ، نه تنها موجب کم شنوایی حسی- عصبی می شود، بلکه ممکن است بواسطه آسیب به شاخه وستیبولار  این عصب، با مشکلات تعادلی نیز همراه باشد. در مقاله حاضر، اختلال عملکرد تعادلی از دیدگاه مطالعات فیزیکال تراپی و شنوایی شناسی مورد بحث و بررسی قرار می گیرد.
خانم گیتا موللی، خانم زهرا صادق اکمل، خانم فیروزه ساجدی، اقا غلامرضا قائد امینی هارونی،
جلد ۶، شماره ۱۶۶ - ( ۱۲-۱۴۰۰ )
چکیده

زمینه و هدف: کودکان کم شنوا به دلیل محدودیت های ارتباطی بیش از همتایان شنوای خود در مهارت های اجتماعی
دچار شکست می شوند که این امر، به نوبه خود می تواند مهارت های اجتماعی کودک را در آینده به شدت متأثر کند. با نظر
به اهمیت این موضوع و نیاز به چنین برنامه هایی در مداخلات زود هنگام این کودکان، هدف از پژوهش حاضر، تعیین تأثیر
برنامه مداخله زود هنگام هیجانی-اجتماعی بر رشد اجتماعی کودکان دچار کم شنوای پایین تر از ۳ سال بود.
مواد و روش ها: در این پژوهش شبه آزمایشی با طرح پیش آزمون و پس آزمون با یک گروه کنترل، ۱۶ کودک کم شنوا از
مرکز گفتار درمانی آترا کرج به روش هدفمند و با در نظر گرفتن ملاک های ورود و خروج انتخاب شدند. ابزار مورد استفاده
پرسشنامه رشد اجتماعی وایلند بود. داده های به دست آمده با استفاده از تحلیل کوواریانس و در نسخه ۲۰ نرم افزار SPSS
تحلیل شد.
یافته ها: نتایج تحلیل کواریانس نشان داد، برنامه مداخله هیجانی- اجتماعی اثر معناداری بر رشد اجتماعی کودکان
کم شنوا داشت ) ۰۰۰۱ / p >۰ ( و موجب ارتقای وضعیت رشد اجتماعی کودکان در گروه مداخله نسبت به گروه کنترل شد.
نتیجه گیری: به نظر می رسد مداخله زود هنگام هیجانی-اجتماعی می تواند موجب بهبود رشد اجتماعی این کودکان
شود. با توجه به اهمیت نقش مهارت های اجتماعی در زندگی، توصیه می شود در بسته ی مداخله های زودهنگام این
کودکان، برنامه هایی با هدف بهبود وضعیت هیجانی-اجتماعی آنان گنجانده شود.
 
دکتر گیتا مولّلی، دکتر معصومه پورمحمدرضای تجریشی، دکتر سعید اسد ملایری،
جلد ۹، شماره ۱۲۲ - ( ۱۲-۱۳۹۲ )
چکیده

پژوهش حاضر به منظور بررسی تاثیر روش مداخله­ای شناختی رفتاری بر سلامت عمومی و نشانه های افسردگی مادران کودکان کم شنوا انجام گرفت . از جامعه آماری مادران کودکان کم شنوا که فرزندان آنها در مراکز مداخله و توان­بخشی ویژه کودکان کم شنوا نام نویسی کرده بودند، ۳۳ نفر از یک مرکز به عنوان نمونه در دسترس انتخاب شدند و به منظور تعیین وضعیت سلامت عمومی و نشانه­های افسردگی به ترتیب پرسشنامه های سلامت عمومی (SCL-۹۰, GHQ ) را تکمیل کردند و سپس در ۶ جلسه ۵/۱ ساعته درمانگری شناختی رفتاری مجدداً به وسیله پرسشنامه­های یاد شده مورد ارزیابی قرار گرفتند. یافته­های به دست آمده با استفاده از آزمون آماری t وابسته مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. نتایج بیانگر آن بود که سلامت عمومی و نشانه های افسردگی مادران کودکان کم شنوا پس از شرکت در جلسات درمانگری شناختی رفتاری در مقایسه با پیش از شرکت در جلسات، به ترتیب افزایش( P< ۰,۰۰۱) و کاهش ( P<۰,۰۵) معنادار داشته است. در مجموع ، یافته ­ها نشان می­ دهد که درمانگری شناختی رفتاری به طور معنادار ، سلامت عمومی مادران کودکان کم شنوا را افزایش و نشانه­ های افسردگی را در آنها کاهش داده است . 



صفحه ۱ از ۱