۱۱ نتیجه برای کاشت حلزون
امیرعباس ابراهیمی،
جلد ۱، شماره ۷۶ - ( ۲-۱۳۸۷ )
چکیده
به صورت نمونه ی در دسترس انتخاب شدند. سپس برای اندازه گیری تن انگاره ی کودکان، از آزمون تن انگاره شامل ده پرسش استفاده شد. داده ها با آزمون t مستقل تحلیل شدند و نتایج نشان دادند تفاوت معناداری بین دو گروه (گروهی که آموزش دریافت کرده بودند با گروهی که آموزش دریافت نکرده بودند) وجود دارد. بنابراین، میتوان گفت آموزش مهارت های تن آگاهی بر بهبود تن انگاره ی کودکان دچار اختلال نارسایی توجه/ بیش فعالی مؤثر است.
گیتا موللی، بهرام ملکوتی،
جلد ۱، شماره ۱۰۰ - ( ۲-۱۳۸۹ )
چکیده
میتوانید پیش از آنکه نوزاد یا کودکتان از خواب بلند شود، سمعک را بگذارید تا هنگام بیدار شدن سمعک در جای خودش قرار گرفته باشد(اما هرگز نوزاد یا کودک خردسال را با سمعک تنها نگذارید زیرا ممکن است آنرا در دهان خود بگذارد). این کار سبب میشود فرزندتان با دیگر کودکانی که سمعک دارند ملاقات کند و متوجه شود تنها کسی نیست که سمعک دارد. سمعکهای انتقال استخوانی و سمعکهای BAHA برخی از کودکان دارای نشانگان داون که کمشنوایی انتقالی دارند و یا گذاشتن سمعکهای پشت گوشی برایشان مشکل است میتوانند از این نوع سمعک استفاده کنند. در کودکان خردسال که استخوان سر خیلی نازک است و نمیتوانند صفحه متصل به BAHA را نگهدارد یا کودکان بزرگتری که عمل جراحی برایشان مناسب نیست میتوان نوع دیگری از BAHA را به کار برد که شبیه دیگر سمعکهای انتقالی استخوانی است و میتوان آنرا به صورت موقت یا دائم مورد استفاده قرار داد. سیستمهای FM در حل این مشکلات بسیار کمک کنندهاند بهعنوان مثال در صورتی که فرزندتان در مدرسه از FM استفاده کند،صدای معلمی که جلوی یک کلاس شلوغ در حال صحبت کردن است طوری به کودک میرسد گویی درست در جلوی او ایستاده است دستگاه FM فرستندهای دارد که فردی که در حال صحبت است(مثلا معلم)آن را به خود میزند و گیرندهای توسط کودک استفاده میشود،این دستگاه، صداهای موردنظر کودک را در مقیسه با صداهای محیطی برای او واضحتر و بلند میکند. دستگاه FM همراه با سمعک یا کاشت حلزون به کودک کمک میکند روی صداهای موردنظرش تمرکز کند و شنیدن آنها برایش راحتتر شود.
اسکندر فتحی آذر، یوسف ادیب، مینا محبی،
جلد ۱، شماره ۱۳۸ - ( ۱-۱۳۹۵ )
چکیده
زمینه: کاشت حلزونی در کودکان دچار افت شنوایی عمیق، نهتنها خود آنها بلکه والدین و بهویژه مادر را نیز درگیر میکند. بررسی تجارب زیسته مادران بعد از جراحی کاشت حلزونی فرزندان، احساسات و نگرشهای آنها نسبت به مسایل و نیازهای بعد از جراحی را برای مراقبت و آموزش فرزندان انعکاس میدهد که تاکنون موردمطالعه قرار نگرفته است. بنابراین، هدف پژوهش حاضر، کشف، شناسایی و تبیین تجارب مادران کودکان دچار افت شنوایی عمیق بعد از کاشت حلزونی بود.
روش: در این پژوهش پدیدارشناختی ۱۱مادر بهروش نمونهگیری هدفمند از مرکز توانبخشی شنوایی اردبیل در سال۱۳۹۳ انتخاب شدند. اطلاعات بهروش مصاحبه عمیق جمعآوری شد. تجزیهوتحلیل اطلاعات با استفاده از روش پیشنهادی اسمیت انجام شد.
یافتهها: از یافتههای پژوهش حاضر ۷مضمون اصلی با عنوان «مشغولیت»، «مواجهه»، «امیدواری»، «سختگیری»، «پذیرش»، «سازگاری» و «آیندهنگری» و تعدادی مضمون فرعی استنتاج شد.
نتیجهگیری: این یافتهها میتواند اطلاعات لازم را برای پیشبرد منابع حمایتی کاشت حلزونی کودکان در جهت تامین سلامت روان مادران فراهم آورد.
امیرعباس ابراهیمی،
جلد ۳، شماره ۶۷ - ( ۴-۱۳۸۶ )
چکیده
روش شنیداری/ کلامی مبتنی بر این باور است که بیشتر کودکان دچار کاهش شنوایی ملایم تا عمیق با تقویت کننده ی مناسب و تحریک فراوان زبان و گوش دادن برای رشد قابلیت شنوای یشان، می توانند از راه زبان گفتاری برقراری ارتباط را بیاموزند. در تمرین شنیداری / کلامی والدین برای یادگیری: - شکل دهی تکنیک هایی برای تحریک گفتار، زبان و فعالیت های ارتباطی در خانه - طراحی راهبردها برای یکپارچه کردن گوش دادن، زبان، گفتار و برقراری ارتباط کارها و تجربیات معمول روزانه - برقراری ارتباط به عنوان شرکای روند درمان - تفسیر معنای ارتباط اولیه ی کودک - توسعه ی روشهای مناسب مدیریت رفتار - ثبت پیشرفت کودک و بحث درباره ی آن - تفسیر اهداف کوتاه مدت و بلند مدت - رشد اعتماد بنفس در تعامل والد/ کودک - تصمیم گیری آگاهانه - طرفداری به سود کودک استفاده می کنند.
امیرعباس ابراهیمی،
جلد ۳، شماره ۱۴۶ - ( ۶-۱۳۹۶ )
چکیده
زمینه: کاشت حلزونی دستگاهی است که قابلیت دسترسی کودک را به بسامدهای مهم برای رشد زبان گفتاری فراهم میکند. عواملی که بر نتیجه کاشت اثر میگذارند، زیاد بوده و برخی عوامل همچون هوشبهر و توانایی حافظه کاری، ذاتی کودک بوده و تغییرپذیر نیستند. با این وجود، برخی عوامل کنترلپذیر هستند و ممکن است برای بهبود احتمال سطوح بالاتر موفقیت تغییرپذیر باشند. بر پایه ترکیبی از یافتههای پژوهشی و تجربههای بالینی در گستره وسیعی از کودکان کاشتشده ۱۲نکته مطرحشده در این مقاله اساس توانبخشی شنوایی کودکان ناشنوای پیشازبانی کاربر کاشت حلزونی را شکل میدهند.
نتیجهگیری: مهارتهای گوشدادن و گفتار در کودکان بلافاصله پس از کاشت بهخودیخود پدید نمیآیند. توانبخشی فشرده و سنجیده لازم است تا کودکان بیاموزند از پیام الکتریکی دستگاه برای اهداف بازشناسی گفتار و فراگیری زبان و گفتار استفاده کنند.
گیتا موللی،
جلد ۴، شماره ۱۰۴ - ( ۱۰-۱۳۸۹ )
چکیده
گفتار نشان های یک سیستم ارتباطی است که برای افراد کم شنوا و ناشنوا به کار می رود و از جمله روش های شفاهی است . اساس گفتار نشانه ای مبتنی بر اصوات است و سبب می شود زبان گفتاری معمول کاملا برای فرد قابل دسترسی شود . در این روش با استفاده از چند شکل دست ( که هر یک نشان دهنده گروهی از همخوانها هستند ) در سه جای مختلف نزدیک لب ( که هر یک نشان دهنده گروهی از واکه ها هستند ) به فرد کمک می شود لب خوانی اش را کامل کند و در حقیقت گفتار را با چشم خود بشنود . این روش در بسیاری از زبانها و در بسیاری از گروه های با مشکل شنوایی ،گفتاری ، ارتباطی و در افراد با نیازهای یادگیری به کار گرفته می شود.
امیرعباس ابراهیمی،
جلد ۶، شماره ۶۰ - ( ۹-۱۳۸۵ )
چکیده
مشاوره پیش از کاشت شنوایی شناس خانواده ، کودک (و کادر آموزشی ) اطلاعات لازم را درباره نامزدی کاشت، مزایا، تعهدها و هزینه ها دریافت می کنند و از آنها خواسته می شود به موضوعاتی مانند فرهنگ و روش ارتباطی توجه کنند ارزیابی شنوایی شناس، جراح ، آسیب شناس گفتار و زبان ، روان شناس ، آموزگار انجام ارزیابی های پزشکی ، شنوایی ، زبان ، گفتار و روان شناختی برای تعیین نامزدی و ارزیابی محیط آموزشی مناسب برای حمایت از رشد مهارت شنیداری جراحی پزشک گوش ،گلو ، بینی اجزای درونی کاشت حلزون کاشته می شوند. به والدین( و کودک ) اطلاعاتی درباره مراقبت و نگهداری دستگاه داده می شود پی گیری شنوایی شناس و دیگر اعضای گروه کاشت هر مشکلی که ایجاد شده باشد و تحولات تازه کاشت حلزون با خانواده مورد بررسی قرار می گیرد توان بخشی شنیداری متخصصان گفتار، شنوایی و آموزگاران کودک، آموزش طولانی مدت درک گفتار، زبان و آموزگاران و گفتاردرمانی دریافت می کند.
امیرعباس ابراهیمی،
جلد ۶، شماره ۱۴۹ - ( ۱۲-۱۳۹۶ )
چکیده
ایدۀ فراهم کردن شنوایی برای کودکان ناشنوا با تحریک مصنوعی دستگاه حسی از امکانی آیندهگرایانه به واقعیت پیوسته است. عموماً دستگاههای کاشتپذیر شنوایی برای گرفتن و ارائۀ صدا به دستگاه شنوایی طراحی شدهاند. دستکم بخشی از این دستگاهها با جراحی در سر کودک کاشته میشوند. در خردسالان ناشنوا، هدف از کاشت این دستگاهها تسهیل رشد زبان گفتاری و فراهم کردن شنوایی کافی برای درک بهتر گفتار است. به تازگی استفاده از این دستگاهها به طور چشمگیری افزایش یافته است. بخش بزرگی از این افزایش استفاده به ویژه کاشتهای حلزونی ناشی از ترکیبی از افزایش آگاهی همگانی، پوشش هزینههای دستگاه و جراحی کاشت، انتخاب دستگاههای دوطرفه، کاشت در موارد باقیماندۀ شنوایی قابل توجه و بهبود عملکرد است. کاهش اندازۀ اجزای درونی و بیرونی دستگاههای کاشت و پیشرفت طراحی، انعطافپذیری و کارکرد آنها، ادامه خواهد یافت. به علاوه، احتمال دارد دستگاههای کاملاً کاشتپذیر در آینده در دسترس باشند. امروزه، گزینههای درمانی شامل چندین دستگاه کاشتپذیر از جمله کاشت حلزونی (یکطرفه و دوطرفه)، کاشت دوگانه، و کاشت ساقۀ مغز شنیداری است. این مقاله، مروری است بر اطلاعاتی دربارۀ این دستگاهها، اجزا و شرایط نامزدی آنها.
امیرعباس ابراهیمی،
جلد ۷، شماره ۶۱ - ( ۱۰-۱۳۸۵ )
چکیده
در فایل منابع موجود می باشد
محمد عابدپور،
جلد ۷، شماره ۶۱ - ( ۱۰-۱۳۸۵ )
چکیده
تعداد زیادی از این کودکان علاوه بر نشانههای فوق احتمالا اختلالهای همبودی مانند اختلالهای خلقی، اضطراب، سوء مصرف مواد ، نارسایی توجه همراه با بیش فعالی، مشکلات یادگیری، اختلال در تفکر و اختلال ناشی از ضربه را نیز از خود بروز میدهندکه همگی باید مورد توجه و درمان قرار گیرند . تحقیقات نشان میدهد که چنانچه کودکان دارای اختلال سلوک و خانوادههایشان مورد ارزیابی و مداخلهی سریع و بهنگام قرار گیرند احتمال اینکه کودک در آینده به مشکلات بیشتری دچار شود بسیار کم میشود. آموزش ویژه برای کودکانی که همراه با اختلال سلوک ، مشکلات یادگیری نیز دارند بسیار ضروریست. در مورد کودکانی که همراه با اختلال سلوک، مشکلات تکانشی، نارسایی توجه یا افسردگی دارند، از درمان دارویی نیز استفاده میشود. چون ایجاد نگرشها و الگوهای رفتاری جدید در کودک به زمان زیادی نیاز دارد لذا نمیتوان انتظار داشت که اغلب کودکان دارای اختلال سلوک به سرعت بهبود یابند.
گیتا موللی،
جلد ۹، شماره ۷۵ - ( ۱۲-۱۳۸۶ )
چکیده
در صورتی که فرزندتان از سمعک یا دستگاه کاشت حلزون شنوایی استفاده میکند، باید به او آموزش دهید تا حتی در غیاب شما هم بتواند از آن مراقبت و استفاده کند. این کار برای کودک ناشنوا مشکلتر از کودک شنواست اما مهم است که فرزندتان بیاموزد بدون اینکه کسی بجایش صحبت کند، می تواند خواستههای خود را بیان کند. ممکن است در برخی موارد نیاز به کمک شما هم داشته باشد، اما او هم مانند دیگر کودکان شنوا از عهدهی کارها برمیآید. * - به او بیاموزید خیلی احتیاط کند اما اجازه دهید کارهایی را که کودکان دیگر انجام میدهند او هم انجام دهد. این مورد برای همه ی کودکان، شنوا و ناشنوا سودمند است اما در مورد کودکان ناشنوا مشکلتر است زیرا در رستوران یا مغازه متوجه صحبتهای شما با مغازهدار یا صندوقدار رستوران در مورد قیمتها نشدهاند. زمانی که به حد کافی بزرگ شد، اجازه دهید خودش به خرید برود و خودش تصمیم بگیرد چگونه پولش را خرج کند.