جستجو در مقالات منتشر شده


۳۲ نتیجه برای مغز

زهرا جهازیان،
جلد ۱، شماره ۸ - ( ۲-۱۳۸۱ )
چکیده

در فایل منابع موجود می باشد
 
نغمه اثباتی،
جلد ۱، شماره ۶۴ - ( ۲-۱۳۸۶ )
چکیده

در فایل منابع موجود می باشد
 
کاوه مقدم، مهناز استکی،
جلد ۱، شماره ۱۰۷ - ( ۲-۱۳۹۰ )
چکیده

دانش آموزان دارای حساب نارسایی دچار مشکلات گوناگونی چون مشکلات ادراک بینایی و شنیداری و نیز جهت یابی فضایی می باشند و مطالعات عصبی روانشناختی در این گروه از دانش آموزان حاکی از آن است که با توجه به اهمیت دو نیمکره دریادگیری راهبردهایی که بتواند موجب فعالسازی دو نیمکره مغزی شود نقش مهمی در بهبود مشکلات این گروه از دانش آموزان خواهد داشت. هنر و موسیقی یکی از مهمترین راهبردهایی است که می تواند ارتباط بین دو نیمکره ی مغزی را بهبود بخشد ، زیرا موسیقی به عنوان یک ابزار منظم دارای وزن و هماهنگی است و وزن و هماهنگی موجود در آن به نظم بیشتر عملکرد مغزی این دانش آموزان و کاهش مشکلات ادراکی و بهبود یادگیری آنها منجر می شود.
سپیده انصاری، دکتر یزدان موحد،
جلد ۱، شماره ۱۶۱ - ( ۲-۱۴۰۰ )
چکیده

چکیده
زمینه: هدف پژوهش حاضر بررسی اثربخشی توان بخشی عصب روان شناختی بر الگوی امواج مغزی در افراد با ناتوانی های
یادگیری ریاضی و خواندن بود. بدین منظور از بین جامعه ی آماری شهر تبریز، یعنی کلیه ی دانش آموزان با ناتوانی های
ریاضی و خواندن مراجعه کننده به مرا کز اختلال های یادگیری در سال تحصیلی ۹۵ - ۹۴ بود.
هدف: تعداد ۳۰ دانش آموز با ناتوانی های ریاضی و خواندن که در دامنه ی سنی ۸ تا ۱۲ سال بودند، به عنوان نمونه،
به صورت هدفمند انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایشی ریاضی و خواندن قرار گرفتند. سپس هر دو گروه از
نظر امواج آلفا و تتا مورد ارزیابی قرار گرفتند )پیش آزمون( و بعد گروه آزمایشی به مدت ۲۰ جلسه ی ۳۰ تا ۴۵ دقیقه ای، با
نسخه ی فارسی نرم افزار آموزشی SOUND SMART شرکت BRAIN TRAIN ، آموزش های مرتبط را دریافت کردند و در
پایان هم به منظور ارزیابی تفاوت های صورت گرفته، آزمون فوق، دوباره یر روی هر دو گروه آزمایشی اجرا شد )پس آزمون(.
داده های حاصل از این پژوهش با استفاده از نرم افزار Neuroguid مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت و از آنجایی که روش
پژوهش حاضر یک مطالعه ی نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون و پس آزمون با گروه کنترل بود، برای تجزیه و تحلیل داده ها
علاوه بر شاخص های آمار توصیفی از روش تحلیل واریانس چند متغیره نیز استفاده شد.
یافته ها: تحلیل داده های پژوهش حاضر نشان داد که توان بخشی عصب روان شناختی بر الگوی امواج مغزی آلفا و تتا
هیچ گونه تأثیر معناداری نداشته است.
نتیجه گیری: بر مبنای یافته های پژوهش حاضر می توان ادعا کرد که آموزش توان بخشی تأثیرهای دیرهنگامی بر جای
می گذارد.
خانم خدیجه محمدی، خانم پریسا تجلی، خانم افسانه قنبری پناه،
جلد ۱، شماره ۱۶۷ - ( ۲-۱۴۰۱ )
چکیده

چکیده
زمینه و هدف: پژوهش حاضر با هدف تدوین و اعتباریابی برنامه آموزشی تاب آوری ویژه مادران دارای فرزند با اختلال
فلج مغزی انجام شد.
روش: پژوهش به روش کیفی از نوع تحلیل کیفی متن صورت گرفت. جامعه پژوهشی شامل کتاب ها و مقالات تخصصی
فارسی و انگلیسی در دسترس در حوزه آموزش تاب آوری، مدل ها و الگوهای تاب آوری در ۲۰ سال اخیر، متخصصان
تاب آوری و مادران دارای فرزند با اختلال فلج مغزی بود. انتخاب از میان منابع کتابخانه ای شامل تمامی منابع مرتبط بود،
انتخاب از میان متخصصان به روش گلوله برفی و انتخاب از میان مادران به روش در دسترس صورت گرفت. در نهایت،
۱۲ متخصص و ۸ مادر در مصاحبه نیمه ساختاریافته شرکت کردند. برای تحلیل داده ها از روش تحلیل مضمون از نوع شبکه
مضامین استفاده شد. اعتبارسنجی مضامین با روش های نظر ممیز بیرونی و محاسبه شاخص CVR صورت گرفت.
یافته ها: نشان داد که ضرورت های آموزشی مادران در ۶ محور قالب بندی می شود. این ۶ محور شامل: ۱. ضرورت
آشنایی مادران با مفهوم تاب آوری، عوامل مؤثر بر آن و ویژگی های افراد تاب آور، ۲. آشنایی با عوامل حمایتی درونی و بیرونی
در ارتقاء تاب آوری، ۳. نقش افکار منفی و تحریف های شناختی و راهکارهای مقابله با آنها در تاب آوری، ۴. لزوم به کارگیری
راهبردهای تنظیم هیجان کارامد در مواجهه با مشکلات، ۵. نقش معنویت در تاب آوری و معنایابی در رنج و ۶. آشنایی
مادران با فرایند هدف گذاری و نقش آن در تاب آوری می باشد. برای این ۶ محور، ۱۲ جلسه آموزشی تعریف شد.
 
صغری خاتم ساز،
جلد ۲، شماره ۲ - ( ۳-۱۳۸۰ )
چکیده

در فایل منابع موجود می باشد
 
آمینه آخوندی، محمد احمدپناه،
جلد ۲، شماره ۹۰ - ( ۳-۱۳۸۸ )
چکیده

اگرچه شناسایی کودک نارساخوان کار پیچیده‌ای‌ است اما راه‌های متفاوتی وجود دارند که والدین و مربیان براساس آنها می‌توانند درباره‌ی مشکلات خواندن‌ و حمایت از فرایند یادگیری کودک بیشتر بدانند.بحث‌ نارساخوانی رشدی و نحوه‌ی ارتباط آن با عملکرد مغز از زمانی که برای اولین بار یعنی بیش از یکصد سال‌ پیش که نارساخوانی توصیف شد،همواره در رأس‌ پژوهش‌های مربوط به مغز بوده است.
اسماعیل زارعی زوارکی، فریبا درتاج، ذبیح اله اللهی،
جلد ۲، شماره ۱۳۹ - ( ۳-۱۳۹۵ )
چکیده

زمینه: افرادی که به‌عنوان فلج‌مغزی و اختلال طیف اتیسم تشخیص داده می‌شوند دارای کمبودهای ارتباطی قابل‌توجهی هستند. استفاده از یک دستگاه ارتباطی تقویتی و جایگزین اغلب‌اوقات برای ارتقای زبان و همکاری در مدارس، منزل و محیط‌های اجتماعی لازم و ضروری است. پژوهش حاضر تاثیر ارایه دستگاه ارتباطی تقویتی و جایگزین با فناوری بالا را برای دانش‌آموزان مبتلا به فلج‌مغزی واختلال طیف اتیسم، موردارزیابی قرار می‌دهد که آی‌پد اپل نامیده می شود و دارای نرم افزار کاربردی «گوتالک نو» است. تلفیق فناوری، به همراه کاربرد بلندمدت از دستگاه ارتباطی تقویتی و جایگزین بر ارتقای عناصر کلیدی در جهت آموزش دانش‌آموزان، معلمان، دستیاران آموزشی و والدین در طول سال تحصیلی تاکید دارد.

نتیجه گیری: یافته‌ها نشان می‌دهند که در اثر استفاده از آی‌پد مهارت‌های ارتباطی دانش‌آموزان و عملکرد غیررسمی‌شان در مدارس افزایش یافته است. همچنین نیاز به توسعه شریک ارتباطی در طی زمان کاهش یافته، درحالی‌که دانش‌آموز، معلم و والدین همچنان با وجود دستگاه آی‌پد جایگاه‌شان حفظ می‌شود. این پژوهش موردی از کاربرد این دستگاه ارتباطی با فناوری بالا برای نیازهای ارتباطی پیچیده و دسترسی جامع حمایت می‌کند که خواستار آموزش نظام‌مند والدین، دستیاران آموزشی، معلمان و دانش‌آموزان هستند.


مهرنوش اسماعیلیان، سید محمد مرندی، فهیمه اسفرجانی، احمدرضا موحدی،
جلد ۲، شماره ۱۳۹ - ( ۳-۱۳۹۵ )
چکیده

زمینه: پژوهش‌های مختلفی تاثیر تمرین‌های مقاومتی بر قدرت عضلات افراد با فلج‌مغزی را بررسی کرده‌اند، درحالی‌که پژوهشی با برنامه تمرین‌های ترکیبی و کودکان با فلج‌مغزی انجام نشده است. هدف این پژوهش تاثیر ۸هفته تمرین‌های مقاومتی و تعادلی بر قدرت اکستنسورهای دست برتر و استقامت تنه ۳پسر با فلج‌مغزی بود.

روش: این پژوهش روی ۳پسر با فلج‌مغزی با میانگین سنی ۵/۶سال (۲نفر ۷سال و یک‌نفر ۶سال) انجام شد. در این پژوهش از روش پژوهشی موردی با طرح ای-بی-ای استفاده شد. در پژوهش حاضر، پس از موقعیت خط پایه، مداخله آغاز و طی ۲۴جلسه‌ مداخله‌ انفرادی، تمرین‌های مقاومتی و تعادلی به آزمودنی‌ها ارایه شد و هر ۳آزمودنی یک‌ماه پس از پایان مداخله به‌مدت ۲هفته‌ پی‌درپی تحت‌آزمون پیگیری قرار گرفتند. قدرت اکستنسورهای شانه و استقامت تنه به‌ترتیب توسط دینامومتر و آزمون استقامت تنه اندازه‌گیری شد.

یافته‌ها: یافته‌ها نشان داد که مطابق با تحلیل دیداری نمودار داده‌ها براساس شاخص‌های آمار توصیفی و تحلیل دیداری ، مداخله‌ موردنظر برای اکستنسورهای دست برتر و استقامت تنه برای هر ۳شرکت‌کننده موثر بود.

نتیجه‌گیری: انجام تمرین‌های مقاومتی و تعادلی می‌تواند باعث افزایش قدرت اکستنسورهای دست برتر و استقامت تنه افراد با فلج‌مغزی شود که احتمالا عامل اصلی افزایش قدرت عضلات کودکان با فلج‌مغزی می‌تواند به عوامل عصبی مرتبط باشد.


ابوالفضل عطاران،
جلد ۳، شماره ۲۰ - ( ۶-۱۳۸۲ )
چکیده

عزت نفس کودکان و دانش‌آموزان پیش دبستانی و پایه اول ابتدایی اغلب وابسته به موفقیت‌های آنها در دستیابی مهارت شناسایی و تشخیص زودهنگام حروف,اعداد و نمادهاست. ناتوانی‌های یادگیری مانند هم نیستند،مشکلاتی هنگام گوش‌ دادن,آشفتگی‌هایی در صحبت کردن,مشکلاتی در تحلیل ساختاری‌ کلمه‌ها و فهم عبارت‌ها وجود دارند,بعضی از مردم در مورد محاسبه‌ اعداد دشواری‌هایی دارند,در حالی که برخی از افراد درباره چگونگی‌ پرداختن به مسائل مشکل دارند,نوشتن نیز می‌تواند,هم از نظر نوشتن‌ شکل‌های اختصاصی حروف در واژه‌ها و کلمه‌ها و هم از نظر بیان‌ افکار و احساسات خود بر روی کاغذ,کار سختی باشد. بچه‌هایی که درک و فهم سخن وگفتار آنها سخت‌ است,یاد می‌گیرند تا به جای اینکه مورد تمسخر وانتقاد سایرین قرار بگیرند(که فکر می‌کنند این کار را از روی قصد انجام می‌دهند یا کند هستند)،سکوت اختیار کنند.
فاطمه اصغری هاوستین،
جلد ۳، شماره ۴۴ - ( ۵-۱۳۸۴ )
چکیده

در فایل منابع موجود می باشد
 
فرح بخشایی، رویا سیری،
جلد ۳، شماره ۴۴ - ( ۵-۱۳۸۴ )
چکیده

در فایل منابع موجود می باشد
 
فخرالسادات میرلوحی،
جلد ۳، شماره ۶۷ - ( ۴-۱۳۸۶ )
چکیده

در این مبحث توجه افرادی که با کودکان فلج مغزی در تماس می‌باشند را به این مطلب جلب می نماید که به طور کلی کودکان فلج مغزی با محدودیت حرکتی همواره کمتر از توانایی های هوشی خود ارزیابی می شوند و این مهمترین محدودیتی است که در آموزش به آنان داریم و همچنین محدودیتی که از نظر فکری در مورد پیشرفت آنان در ذهن متصور می‌شویم . طبق بررسی های انجام شده به روی نتایج آزمون های هوشی چنین استنباط میشود که بدون تغییر اساسی در آزمونها برای کشف توانایی های کودکان فلج مغزی با توانایی هوشی بالا (کودکانی که صحبت کردن یا زبانشان آسیب دیده است) نمی توان جایگاه تحصیلی مناسبی برای آنها پیش بینی کرد . با توجه به نظر محققان و کامل نبودن عملکرد آزمون ها در تشخیص این کودکان ، تحقیقات کیفی بین فردی برای مدت سه سال روی چند دانش آموز فلج مغزی آتتویید و اسپاستیک که گفتارشان نشانگر توانایی‌های شناختی شان نبود، صورت گرفت و این تحقیقات موارد مختلفی را مورد بررسی قرار داد که در ادامه به آن اشاره می شود(این کودکان در طی مرحله‌ی تولد فلج شده بودند). نوار دیداری ویژگی های کودکان سرآمد در مواردی به صورت علمی به اثبات رسیده است و تحقیقات موردی نشان می داد که بعضی از این نشانه های سرآمد بودن از توانایی های آنها تأثیر یافته و تغییر پیدا کرده بود.
آسیه اخواست،
جلد ۳، شماره ۹۱ - ( ۴-۱۳۸۸ )
چکیده

در دهه‌ی(۱۹۶۰)بازی‌های آموزشی‌ توجه بسیاری‌ از راهبران آموزشی را به خود جلب کردند و آنها ارزش‌ رویکرد آموزشی تجربی در افزایش انگیزه و فهم دانش آموزان در محیط های آموزشی را مورد توجه قرار دادند (لیمن سون‌،۱۹۹۹؛به نقل از بورن هید،۲۰۰۶). در طی دهه‌ی(۱۹۸۰)بیشتر پژوهشگران استفاده از بازی‌های آموزشی را در کلاس مورد بررسی و تحلیل‌ قرار دادند.و اظهار داشتند که بازی‌ها در انتقال مفاهیم‌ در محیط های یادگیری قدرتمند هستند و باید عناصر یادگیری مشارکتی از قبیل رقابت،تهییج،کنجکاوی، خلاقیت برای تولید یک محیط یادگیری متفاوت درون‌ یک بازی تجربی جای داده شوند(همان منبع). همه‌ی کودکان بازی را دوست دارند،در این میان‌ کودکان و نوجوانان کم‌توان ذهنی‌ عمدتا به دلایل‌ مختلف از جمله احساس گریز از کلاس‌ها و برنامه‌های‌ درسی و فعالیت‌های جدی که معمولا منجر به ارزیابی و نقادی می‌شود،شیفتگی خاصی نسبت به بازی از خود نشان می‌دهند و بیشتری توان و انرژی خویش را در حال‌ بازی به نمایش می‌گذارند.توجه به این ویژگی خاص، استفاده‌ی مطلوب از موقعیت‌ها و فرصت‌های خوشایند بازی برای انتقال پیام آموزشی،به صورت مستقیم و غیرمستقیم،به شیوه‌ی کلامی یا غیرکلامی و گسترش‌ کنش‌های شناختی،توسعه‌ی مهارت‌های حرکتی و تعمیق مسئولیت‌پذیری اجتماعی،از اهمیت فوق العاده‌ای‌ برخوردار است.ازاین‌رو شایسته است اولیا و مربیان‌ همواره توجه خاصی نسبت به این امر مهم داشته باشند (افزور،۱۳۷۹).
خانم مژگان فرهبد، خانم هدا موزونی، آقای محمدرضا محمدزمانی،
جلد ۳، شماره ۱۵۲ - ( ۶-۱۳۹۷ )
چکیده

زمینه: هدف از انجام مطالعۀ حاضر، بررسی چارچوب علمی تحقیقات مرتبط با آسیب‌های زبانی، گفتاری، و ارتباطی کودکان فلج مغزی و همچنین انجام یک جمع‌بندی مطلوب و ارائۀ مناسب‌تر اطلاعات از تحقیقات و مطالعات صورت گرفتۀ پیشین است.
روش: در این مطالعه جست و جوی منابع به صورت کتابخانه‌ای و بررسی سایت‌های اینترنتی مرتبط و معتبر انجام شده است. کتاب‌ها، مقاله‌ها و پایان‌نامه‌ها نیز ملاحظه شده است.
یافته‌ها: گفتارفلجی از تبعات ابتلا به فلج مغزی در این کودکان است که بر اساس شدت آسیب نورولوژیکی ایجاد می‌شود. میزان گفتارفلجی در کودکان مختلف، متفاوت است. برخی از این کودکان علاوه بر آسیب‌های گفتاری به دلیل آسیب‌های ساختاری یا عصب‌شناختی، علایم اختلال بلع یا آبریزش دهان نیز نشان می‌دهند. معمولاً این کودکان آسیب‌های زبانی (هم درکی هم بیانی) نیز نشان می‌دهند که با توجه به شدت فلج مغزی، میزان آسیب زبانی نیز متفاوت است.
 نتیجه گیری: با توجه به وسعت آسیب در فلج مغزی و درگیری مسیرهای عصب‌شناختی لازم است که در برنامۀ درمانی این کودکان به جنبه‌های مختلف از جمله حس، حرکت، شناخت، زبان، گفتار، ارتباط، عواطف و مسایل روان‌شناختی توجه شود. طبیعی است که بهبود این کودکان نتیجۀ همکاری همه جانبۀ گروه درمانی شامل متخصصان توانبخشی، خانواده و اولیای مدرسه خواهد بود.
 
اشرف اصیلیان، حسین مومنی مهموئی، علی اکبر عجم،
جلد ۳، شماره ۱۶۳ - ( ۶-۱۴۰۰ )
چکیده

چکیده
زمینه و هدف: هدف پژوهش حاضر طراحی و اعتباریابی الگوی برنامه درسی مکمل سازگار با مغز کودکان و دانش آموزان
با اختلال نارسایی توجه/بیش فعالی بود.
روش: پژوهش آمیخته، از نوع ا کتشافی است. بخش کیفی از تحلیل اسنادی و محتوای کیفی و بخش کمی از روش
پژوهش پیمایشی استفاده شد. جامعه آماری کیفی، اسناد، پایگاه های اطلاعاتی، خبرگان برنامه ریزی درسی، روان شناسی،
علوم مغز و کمی، کارشناسان آموزش، مشاوره و معلمان مقطع ابتدایی مشهد بودند که با نمونه گیری هدفمند و خوشه ای
چند مرحله ای انتخاب شدند. برای اعتباربخشی الگو از پرسشنامه ی محقق ساخته و مصاحبه ی نیمه ساختاریافته که با
۱۷ مصاحبه به اشباع رسید، استفاده شد. روایی و پایایی داده ها با بررسی اعضا، روایی محتوایی و آلفای کرانباخ تأیید
شد. اعتبارپذیری داده های مصاحبه ها با راهبرد کنترل با داده های اسناد علمی معتبر انجام گرفت و ویژگی های عناصر و
مؤلفه های برنامه درسی موردنظر شناسایی شد.
یافته ها: در اعتبارسنجی الگو، توافق متخصصان، ۹۳ / ۷۹ درصد برآورد شد. سطح معناداری بیشتر از ۰۵ / ۰ در نظر گرفته
شد. بنابراین، ویژگی ها و نیازهای مغزی این دانش آموزان در اولویت برنامه درسی مکمل قرار می گیرد، محدودیت های زمانی
حذف، حجم واحدهای درسی، تکالیف و ارزیابی ها کاسته و روش های آموزشی که فعالیت و تعامل بیشتری می خواهند، در
قالب هایی متنوع و جذاب ارائه شوند.
نتیجه گیری: برای کاهش مشکلات دانش آموزان با اختلال نارسایی توجه/بیش فعالی، توجه به نقش عناصر برنامه
درسی مکمل مبتنی بر مغز الزامی است. بر اساس نتایج سازمان دهی اهداف و محتوا برای دانش آموزان مورد نظر دستخوش
تغییراتی خواهد شد، تأ کید بیشتری بر برخی از اهداف صورت گیرد و بر محتوای مهارت آموزی، تکالیف و ارزیابی ها در
قالب هایی جذاب و متنوع مانند نرم افزارها تأ کید شود.
 
هادی کجباف نژاد،
جلد ۴، شماره ۵۸ - ( ۷-۱۳۸۵ )
چکیده

بیماری وسواس از سن قبل از مدرسه تا میانسالی می‌تواند اتفاق بیفتد یک سوم تا دو سوم بالغین با بیماری وسواس سن شروع‌ علایم را از کودکی مطرح می‌کنند. این بیماری به نظر می‌رسد که به‌ دلایلی تشخیص داده نشود تا مورد درمان قرار بگیرد.  افکار وسواسی ممکن است به اقتضای سن کودک متفاوت‌ باشند و با گذشت زمان تغییر کند کودکان مبتلا به این اختلال‌ نسبت به چیزهایی که احتمال دارد رخ دهد،ترس دارند. افراد دارای OCD خیلی نگران می‌شوند به‌طوری‌ که ساعت‌های زیادی و حتی تمام طول روز را در مورد مسایلی از قبیل این‌که گم شوند یا اینکه برای والدینشان اتفاقی خواهد افتاد، احساس نگرانی می‌کنند همچنین ممکن است کودک OCD دچار ترس از آسیب رسیدن به خود یا اعضای خانواده‌اش شود.
آسیه اخواست، آزاده ریاحی،
جلد ۴، شماره ۹۲ - ( ۵-۱۳۸۸ )
چکیده

بازتاب عبارت از یک حرکت فعال خودکار یا غیرارادی دستگاه عصبی مرکزی است که در اثر تحریک‌ صورت می‌گیرد.در یک قوس بازتابی اجزای زیر شرکت دارند:یک اندام حسی-یک پی‌یاخته‌ای‌ حسی‌ آوران-یک پی‌یاخته‌ی حرکتی وابران-اندام عمل‌کننده. پس از تولد،کودک کنترل کمی بر حرکات ارادی خود دارد.بازتاب‌ها در چند هفته اول پس از تولد واکنش‌های کلیشه‌ای را در مقابل محرک‌های خاصی فراهم می‌کنند اما به زودی با مهارت‌های حرکتی‌ پیشرفته‌تر جایگزین می‌شوند.رشد بازتاب در واقع مقدار رشد و سطح تکامل دستگاه عصبی مرکزی را نشان می‌دهد.بازتاب‌های اولیه‌ همچنین می‌توانند شرایط پرورش جنبه‌های زیادی از عملکردهای بعدی را فراهم کنند. اگر بازتاب‌های سطوح بالاتر جایگزین بازتاب‌های اولیه نشوند و این بازتاب‌ها باقی بمانند،رشد طبیعی‌ کودک دچار اختلال خواهد شد.البته امروزه برخی از جنبه‌های نظریه‌ی بازتابی در کنترل حرکات مورد تردید قرار گرفته است به این دلیل نمی‌توان همه‌ی حرکات در بدن انسان را به بازتاب‌ها نسبت داد و تنها بخش محدودی از حرکات در انسان با این نظریه قابل توجیه است.بااین‌حال بررسی توالی رشد بازتابی در کودک می‌تواند کمک زیادی در تعیین رشد حرکتی نموده و ما را از اختلالات احتمالی در رشد کودک آگاه سازد.
اعظم السادات حسینی پور،
جلد ۴، شماره ۹۲ - ( ۵-۱۳۸۸ )
چکیده

صرع اختلالی است که خود را با تشنجات مکرر در یک دوره زمانی نشان می‌دهد و تشنج به یک حمله‌ ناگهانی در فعالیت الکتریکی مغز اطلاق می‌شود که می‌تواند باعث کاهش هوشیاری،حرکات مکرر، انقباضات عضلانی و گاهی اختلالات حسی شود.از آنجا که صرع بیماری شایعی است و در بسیاری از موارد با شناسایی به موقع قابل کنترل می‌باشد،آشنایی با صرع،انواع آن،روش مقابله،اقداماتی که جهت‌ پیشگیری از تشنج می‌توان انجام داد و شناخت داروهای ضد صرع،قطعا یاری‌دهنده‌ی افراد مبتلا و نزدیکانشان چه در منزل و چه در محیط آموزشگاه‌ها و...می‌باشد.
جانا نوری، مریم سیف نراقی، حسن عشایری،
جلد ۵، شماره ۱۰۵ - ( ۱۱-۱۳۸۹ )
چکیده

هدف از پژوهش حاضر بررسی تأثیر مداخله ی برنامه یکپارچگی حسی بر بهبود مهارت های حرکتی ظریف (مهارتهای درشت دستی و ظریف انگشتی ) کودکان با فلج مغزی ۸ تا ۱۲ ساله است. این پژوهش از نوع کاربردی و روش آن نیمه آزمایشی بوده است.جامعه آماری در این پژوهش تمامی کودکان مبتلا به فلج مغزی از نوع دایپلژی و کوادریپلژی اسپاستیک در محدوده سنی ۸ تا ۱۲ ساله مراکز توانبخشی شهر تهران بوده است. به منظور نمونه گیری از روش نمونه گیری در دسترس از بین بیماران مرکز درمانی و بنیاد توانبخشی کودکان و بزرگسالان استثنایی ولیعصر شهر تهران استفاده شده است.از آزمودنی های دو گروه آزمایشی و کنترل پیش آزمون مهارت های حرکتی درشت دستی و مهارت های حرکتی ظریف انگشتی با اجرای آزمون جعبه و مکعب به منظور ارزیابی مهارتهای درشت دستی و آزمون پردوپگ برد به منظور ارزیابی مهارت های ظریف انگشتی به عمل آمد. ۲۰ جلسه مداخله برنامه یکپارچگی حسی شامل (تحریکات حسی به همراه تمرینهای حرکتی) (۳ جلسه در هفته و مدت زمان هر جلسه ۴۰ دقیقه) برای گروه آزمایش انجام گرفت و گروه کنترل بدون مداخله باقی ماندند.برای بررسی فرضیه ها از آزمون U مان ویت نی و آزمون رتبه های علامت دار ویل کاکسون بهره گرفته شد. یافته های پژوهش نشان داد که مداخله برنامه یکپارچگی حسی سبب افزایش میانگین امتیازات مهارت های درشت دستی شده است و همچنین مداخله برنامه یکپارچگی حسی، سبب افزایش میانگین امتیازات مهارت های ظریف انگشتی شده است

صفحه ۱ از ۲    
اولین
قبلی
۱