جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای معلمان مدارس استثنایی

محسن گل محمدیان، سیده نسیم سجادی، حمید سلیمی،
جلد ۳، شماره ۱۴۰ - ( ۵-۱۳۹۵ )
چکیده

زمینه: هدف از انجام این پژوهش بررسی نقش سرمایه روان‌شناختی و رفتار شهروندی سازمانی در پیش‌بینی رضایت شغلی معلمان مدارس استثنایی شهر کرمانشاه بود.

روش: روش پژوهش، از نوع توصیفی - همبستگی بود. جامعه‌ آماری شامل همه معلمان مدارس استثنایی مقطع ابتدایی شهرکرمانشاه در سال تحصیلی ۹۴-۹۳ بود. حجم جامعه‌ پژوهشی ۱۰۸‌نفربودند و به‌علت کوچک‌بودن جامعه، کل آن‌ها انتخاب شدند. برای جمع‌آوری داده‌ها، از ۳پرسش‌نامه سرمایه روان‌شناختی لوتانز، رفتار شهروندی سازمانی پودساکف و رضایت شغلی بری فیلد و روث استفاده شد. داده‌های پژوهش از طریق شاخص‌های آمار توصیفی، همبستگی پیرسون و رگرسیون چند‌متغیره به روش گام‌به‌گام تجزیه‌وتحلیل شدند.

یافته‌ها: یافته‌ها نشان داد بین سرمایه روان‌شناختی و مؤلفه‌های آن (خودکارآمدی، امیدواری، تاب‌آوری و خوش‌بینی) با رضایت شغلی، همبستگی مثبت معنی‌داری وجود دارد. همچنین بین مؤلفه‌های شهروندی سازمانی، جوانمردی و تواضع با رضایت شغلی به ترتیب همبستگی منفی و مثبت معنی‌داری وجود دارد. تجزیه‌و‌تحلیل رگرسیونی نشان داد مؤلفه جوانمردی و سرمایه روان‌شناختی کل ۲۵‌درصد از واریانس رضایت شغلی را تبیین می‌کنند.

نتیجه‌گیری: نتایج پژوهش، نقش و اهمیت سرمایه روان‌شناختی و ۲مؤلفه جوانمردی و تواضع رفتار شهروندی سازمانی را در پیش‌بینی رضایت شغلی معلمان یادآور می‌شود.


کاظم برزگر،
جلد ۴، شماره ۱۳۲ - ( ۴-۱۳۹۴ )
چکیده

زمینه: هدف از این پژوهش بررسی نقش جو سازمانی و رضایت زناشویی در سلامت عمومی معلمان مدارس استثنایی بود.

روش: جامعه‌ آماری ۸۴ نفر از معلمان مدارس استثنایی شهرستان یزد بودند که به روش سرشماری ۷۰ نفر از معلمان مدارس استثنایی انتخاب شدند. ابزار پژوهش سه پرسش­نامه سلامت عمومی، رضایت زناشویی و جو سازمانی بود. برای تحلیل داده‌ها از روش‌های آمار توصیفی از قبیل میانگین و انحراف استاندارد و آمار استنباطی از قبیل ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون گام ­به ­گام استفاده شد.

یافته ­ها: نتایج تحلیل آماری نشان داد که بین جو سازمانی و رضایت زناشویی با بهداشت روان در سطح ۰۵/۰ p< رابطه‌ای مثبت و معنادار وجود دارد و همچنین از ابعاد جو سازمانی و رضایت زناشویی به ترتیب رفتار مشمول، ارتباط زناشویی، رابطه‌ جنسی، رفتار حمایتی و جهت‌گیری مذهبی بیشترین تاثیر را بر میزان سلامت عمومی معلمان مدارس استثنایی داشته‌اند.

نتیجه­ گیری: با توجه به یافته‌های حاصل از این پژوهش به نظر می‌رسد با ایجاد جوی مثبت در مدارس استثنایی و آموزش مهارت‌ها و راهبردهایی در زمینه زندگی زناشویی سطح سلامت عمومی معلمان مدارس استثنایی ارتقا یابد.



صفحه ۱ از ۱