جستجو در مقالات منتشر شده


۴ نتیجه برای افسردگی کودک

خانم الهام توکلی،
جلد ۴، شماره ۱۵۳ - ( ۸-۱۳۹۷ )
چکیده

زمینه: افسردگی حالت دائمی غم و اندوه و یکی از شایع‌ترین اختلالات روان‌شناختی در سراسر دنیاست. تا چند دهه پیش باور بر آن بود که افسردگی یک اختلال ویژه بزرگسالان است و کودکان به آن مبتلا نمی‌شوند؛ اما پژوهش‌ها و نظریه‌ها طی دهه‌های اخیر نشان از وجود این اختلال از ابتدای زندگی دارند.
نتیجه گیری: افسردگی در کودکان بسیار جدی‌تر از بزرگسالان است؛ زیرا نشان از احتمال وراثتی بودن اختلال یا وقوع یک ضربه دارد و همچنین احتمال تداوم آن تا سال‌های بزرگسالی بسیار است. همچنین به دلیل اینکه کودکان در دوران حساس رشد مغزی قرار دارند، وجود اختلال در این سنین می‌تواند منجر به بدعملکردی بسیاری از ساختارهای مغزی کودک طی سال‌های آتی عمرش شود. افسردگی می‌تواند تبعات بسیاری در پی داشته باشد که از بدعملکردی در زندگی روزمره آغاز و ممکن است به خودکشی بینجامد. به همین منظور برای آشنایی مخاطبان با ماهیت این اختلال و آشنایی با راهبردهای کلی به منظور کمک به این کودکان و از میان برداشتن تفکرات قالبی، در این مقاله ویژگی‌های تشخیصی، سبب‌شناسی و درمان‌های افسردگی کودکان با تاکید بر نقش والدین و معلمان معرفی و تشریح شده است.
 
مهرناز کمیجانی،
جلد ۵، شماره ۴۶ - ( ۸-۱۳۸۴ )
چکیده

در فایل منابع موجود می باشد
 
علی اسلامبولچی مقدم،
جلد ۸، شماره ۳۷ - ( ۱۰-۱۳۸۳ )
چکیده

چنانچه یک یا چند مورد از موارد زیر را بطور مستمر در فرزندتان مشاهده کردید حتما برای دریافت کمک به متخصص‌ مراجعه نمایید: *اندوه،دلتنگی،غمگینی و گریه کردن‌های پی‌درپی *احساس یأس و ناامیدی رفتار کودکان و نوجوانان افسرده با رفتار بزرگسالان افسرده بسیار تفاوت‌ دارد *کاهش علاقه به شرکت در فعالیت‌ها و یا ناتوانی در لذت‌ بردن از فعالیت‌هایی که قبلا از آنها لذت می‌برد *احساس خستگی،بی‌حوصلگی و کم‌تحرکی *انزواطلبی،دوری جستن از جامعه و کاستن از روابط خود با دیگران *احساس گناه و اعتماد به نفس پایین *حساسیت زیاد نسبت به شکست و طردشدگی *افزایش زودرنجی،خشم و خصومت با دیگران *با اعضای خانواده دچار مشکل می‌شود *بطور دائم از ناراحتی‌های بدنی مانند سردرد و دل‌درد شکایت‌ دارد *بطور دائم از مدرسه غایب می‌شود و یا از پیشرفت خوبی در *مدرسه برخوردار نیست *دقت و تمرکز پایین *تغییر اساسی در الگوهای غذا خوردن و یا خوابیدن *سعی در فرار کردن از خانه *خودآزاری،داشتن افکار خودکشی و یا اقدام به خودکشی‌ کودکی که اغلب با دوستانش بازی می‌کرد اکنون بیشتر وقت خود را در تنهایی می‌گذارند و علاقه به کاری ندارند. چون انتظار نمی‌رود که کودکان همیشه‌ غمگین باشند،ازاین‌رو،والدین و معلمان رفتارهای مشکل‌آفرین و دردسرساز آنان را نشانه‌ی افسردگی‌ نمی‌دانند در زیر توصیه‌هایی به والدین شده است تا با انجام آنها خطر ابتلای فرزندانشان به افسردگی،چه در دوره‌ی کودکی و چه در دوره‌ی بزرگسالی را به حد اقل برسانند: *خیلی زود و قبل از آنکه علائم جدی افسردگی در فرزندتان‌ مشاهده شود،به او کمک کنید.
 
مهرناز کمیجانی،
جلد ۸، شماره ۷۴ - ( ۱۱-۱۳۸۶ )
چکیده

طبق نظر متخصصان از هر ۱۶۶ تولد ، یک نفر دچار درخودماندگی است. با توجه به آمار بالا، متخصصان گام های جدیدی در این زمینه برداشته‌اند و در ایران نیز اخیرا آموزش و پرورش استثنایی متولی آموزش این افراد شده و خوشبختانه توجه ویژه‌ای به وضعیت‌آموزش و درمان این دانش‌آموزان شده است. یکی از درمان های خاص در مورد این افراد کاردرمانی است. کاردرمانی ‌، درمان ماهرانه ای است که به افراد کمک می کند تا در همهی جنبه های زندگی خود به استقلال برسند. از آنجایی که افراد درخودمانده کمبودهای اساسی در مهارت های شخصی و اجتماعی مورد نیاز برای یک زندگی مستقل دارند، امروزه کاردرمانگران شیوه هایی را برای رفع این نیازها به کار می برند. نکته ی مهم دیگر در مورد درمان و آموزش این دانش آموزان، توجه به خانواده ی دانش آموز است که امروزه از مباحث مهم روز دنیاست و خانواده ی دانش آموز به عنوان عضو مؤثر گروه درمان محسوب می شود. از آن جایی که دانش آموز بیشترین وقت خود را در خانواده و در کنار افراد خانواده می گذراند، منطقی است که اولیا و نیازهای آنان مورد توجه ویژه قرار گیرد.

صفحه ۱ از ۱