۴ نتیجه برای یعقوب نژاد
ساجد یعقوب نژاد، سعید حسن زاده،
جلد ۲، شماره ۱۳۰ - ( اردیبهشت ۱۳۹۴ )
چکیده
نظریهذهن اصطلاحی جامع و کلی پیرامون حالتی عمدی است که کیفیت تعاملاجتماعی فرد را مشخص میسازد تا آنجا که بدون آن، ما قادر به تعبیر و تفسیر اعمال دیگران نخواهیم بود. پژوهشگران درحالی نقش سببی تواناییهای زبانی را در تحول نظریهذهن بهعنوان یک قابلیت بنیادی و کارآمداجتماعی مطرح میکنند که پژوهشهایاخیر پیوند نزدیکی بین کارکردهایاجرایی و نظریهذهن پیشنهاد نمودهاند. در این میان باوجود اثرات ویرانگر و تخریبکننده کمشنوایی بر تحول زبانی و ارتباطی کودکان آسیب-دیدهشنوایی از سویی و ارتباط مولفههای زبانی با تحول نظریهذهن و کارکردهایاجرایی از سوی دیگر، بررسی روند تحول نظریهذهن در این کودکان ضرورت مییابد. بهاینترتیب، هدف این پژوهش، مروری بر نقش زبان و مولفههای اصلی آن(نحو، معنیشناسی و کارکردشناسی) در تحول تواناییهای نظریهذهن کودکان و بررسی وضعیت تحول نظریهذهن در میان کودکان ناشنوا با توجه به مشکلات زبانی آنها نسبت به کودکان عادی است و در پایان تلاش شده است، رابطه زبان، کارکردهای اجرایی و نظریه ذهن در میان کودکان ناشنوا تبیین گردد.
عباس علی حسین خانزاده، ساجد یعقوب نژاد،
جلد ۶، شماره ۱۰۶ - ( ۱۲-۱۳۸۹ )
چکیده
مهارت های اجتماعی به انجام رفتارهای خاص مطابق با هنجارها و الزامات محیط اجتماعی و تعاملات بین فردی، و انجام ندادن یا عدم بروز رفتارهای ناپسند اجتماعی اطلاق می گردد. دارا بودن این مهارت ها استقلال، قابلیت پذیرش و کیفیت مطلوب زندگی را بهبود بخشیده و برای سازش یافتگی اجتماعی و کارکرد بهنجار فرد، مهم هستند. مهارتهای اجتماعی یک فرد بر توانایی او در بازی کردن، یادگیری، کار، و مشارکت در فعالیتهای تفریحی در طول زندگی تأثیر میگذارد. افراد با مشکلات در مهارت ها و قابلیتهای اجتماعی مناسب، در معرض مواجه شدن با پیامدهای منفی از قبیل طرد شدن توسط همسالان، ظهور اختلالهای روانشناختی، اخراج از مدرسه، گوشهگیری، جرم و جنایت و عملکرد تحصیلی پایین هستند. مهارتهای اجتماعی و عدم بروز رفتارهای ضد اجتماعی با استخدام موفق رابطه مثبت دارد. تعامل اجتماعی نقش مهمی را در موقعیتهای استخدام بازی میکند. بنابراین رشد مهارتهای اجتماعی برای افراد به هنگام انتقال آنها از مدرسه به کار ضروری است. بدین ترتیب با توجه به اهمیت بیش از حد مهارت های اجتماعی مرتبط با کار مانند پیروی از دستورات، تقاضای کمک، سهیم کردن اطلاعات کاری و پذیرش انتقاد توسط بیشتر کارفرماها؛ مقاله حاضر سعی بر آن دارد، ضمن بیان تعریف و توصیف مهارتهای اجتماعی و اهمیت و ضروت آموزش این مهارتها در جستجو و حفظ و نگهداری شغلی؛ راهکارها و فرایند چرخه آموزش مهارت های اجتماعی را به تفصیل مورد بحث قرار دهد.
ساجد یعقوب نژاد، جواد بختیاری،
جلد ۶، شماره ۱۰۶ - ( ۱۲-۱۳۸۹ )
چکیده
آموزشگاه متوسطه حرفهای طاهر گام پنجمی به این مراحل افزوده است که با عنوان «پیگیری اشتغال پس از فراغت از تحصیل » مطرح شده و تلاش می شود در قالب آن فرایند اشتغال دانش آموز پس از ترک مدرسه مورد توجه قرار گیرد و حتی فراتر از این، حمایت های حرفه ای ،اجتماعی و حقوقی لازم در طول دوران اشتغال از فراگیران به عمل آید. نقطه ایده آل و هدف عالی آموزش های شغلی در آموزشگاه طاهر، پایان موفقیت آمیز دوره متوسطه حرفه ای و کسب مهارت های حرفه ای و اجتماعی مورد نیاز برای حضور در بازار کار نیست، بلکه تلاش می شود تا فرایند اشتغال دانش آموز پس از ترک مدرسه با کمک و همراهی خانواده دانش آموز مورد توجه قرار گیرد و حتی فراتر از این حمایت های حرفه ای، اجتماعی و حقوقی لازم در طول دوران اشتغال نیز از فراگیران به عمل آید. شرایط حمیدرضا با سایر افرادی که قبلا راجع به آنها صحبت شد، کمی متفاوت است به این ترتیب که او اکنون۳۱ سال سن دارد و بیش از چهار سال است از مدرسه فارغ التحصیل شده است، اما کماکان ارتباط مربیان و مشاوران آموزشگاه در قالب فرایند پیگیری اشتغال پس از فراغت از تحصیل با وی برقرار بوده و حمایت های حرفه ای و اجتماعی لازم از وی به عمل میآید.
ساجد یعقوب نژاد، سیده مرجان مدیرخازنی،
جلد ۷، شماره ۱۲۰ - ( ۷-۱۳۹۲ )
چکیده
شناختاجتماعی به چگونگی درک کودکان از دیدگاه، احساس، اندیشهها، نیتها و انگیزشهای خود و دیگران و اینکه درباره روابط اجتماعی چطور فکر میکنند، اشاره دارد. فرایندهای شناختاجتماعی، فرد را در پیشبینی رفتار دیگران، کنترلخود و در نتیجه تنظیم تعاملاجتماعی توانا میسازد. ازسویدیگر، پژوهشها نشان داده است، کارکرد کودکان و نوجوانان نشانگانداون در پاسخگویی به تکالیف نظریهذهن به عنوان آخرین روند پژوهشی درباره تحول شناختاجتماعی، ضعیفتر از همسالان عادی است، این درحالی است که در سالهای اخیر با گسترش تعریف کمتوانیذهنی در زمینهی"کفایتاجتماعی "و"مهارتهای بینفردی"، هدف از آموزش این کودکان و نوجوانان، آماده نمودن آنها برای انجام فعالیتهای روزمرهی زندگی ، پذیرش مسؤولیتهای فردی و اجتماعی و آموزشحرفهای خاص متناسب با توانایی، استعداد و علاقه آنها درنظر گرفتهشده است. با اینحال موفقیت کودکان و نوجوانان نشانگانداون، بدون دارا بودن تواناییهای شناختاجتماعی بعید به نظر میرسد. این مقاله تلاش دارد تا ضمن تبیین مفهوم شناختاجتماعی و بررسی کارکردهای آن، به مرور پژوهشهای صورتگرفته در حوزه شناختاجتماعی کودکان و نوجوانان نشانگانداون پرداخته و در نهایت برخی از مهمترین عوامل موثر در رشد شناختاجتماعی این گروه از کودکان و نوجوانان را شناسایی و معرفی نماید.