جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای جباری

صدیقه رستمی، سوسن جباری،
جلد ۵، شماره ۱۳۳ - ( مرداد ۱۳۹۴ )
چکیده

زمینه: هدف از پژوهش حاضر مقایسه کفایت اجتماعی دانش ‏آموزان آسیب‌دیده‌ شنوایی دارای مادران با و بدون استرس بود.

 روش: روش پژوهش توصیفی از نوع علی- مقایسه‏ ای بود. برای این منظور ۱۲۱ دانش‏آموز (دختر و پسر) که به شیوه نمونه‏ گیری در دسترس از مدارس استثنایی شهر شیراز انتخاب‌شده بودند، شرکت داشتند. مقیاس پاسخ به استرس (کوه و همکاران ۲۰۰۱) و مقیاس کفایت اجتماعی (کاریگان، ۲۰۰۷) ابزار‏های مورد استفاده این پژوهش بودند.

 یافته­ ها: به‌منظور تحلیل داده‏ های این پژوهش از روش تحلیل واریانس دو طرفه استفاده شد که نتایج نشان داد تفاوت معناداری بین کفایت اجتماعی دانش‏آموزان آسیب‌دیده‌ شنوایی مادران با و بدون استرس وجود دارد (p<۰/۰۵) بدین معنا که کفایت اجتماعی دانش ‏آموزان دارای مادران با استرس به‌طور معناداری کمتر از دانش ‏آموزان دارای مادران بدون استرس است.

 نتیجه­ گیری: نتایج این پژوهش نشان داد که استرس مادر می‏ تواند روی کفایت اجتماعی کودک آسیب‌دیده‌ شنوایی تأثیر منفی بگذارد.


سوسن جباری، محمد صادق ارجمندی،
جلد ۹، شماره ۱۳۷ - ( بهمن و اسفند ۱۳۹۴ )
چکیده

زمینه : توجه به نظریه ذهن در کودکان با اختلال یادگیری حائز اهمیت است زیرا نظریه ذهن می‌تواند بر روی رفتارهای اجتماعی و شناختی آن‌ها تاثیر بگذارد. پژوهش حاضر با هدف بررسی روند تحول نظریه‌ذهن در دانش­آموزان با و بدون اختلال‌یادگیری۸ تا ۱۱ساله انجام شد.

روش: در این پژوهش علی- مقایسه‌ای نمونه پژوهش که شامل ۸۰ دانش­آموز با اختلال‌یادگیری و ۸۰ دانش­آموز بدون اختلال‌یادگیری که در مراکز خاص ناتوانی‌های یادگیری و مدارس عادی مشغول به تحصیل بودند، به شیوه نمونه‌گیری طبقه‌ای با نسبت مساوی انتخاب شدند. آزمون نظریه‌ذهن استیرنمن و مقیاس هوشی وکسلر به عنوان ابزارهای پژوهش مورد استفاده قرار گرفت. داده‌های پژوهش با استفاده از آزمون تحلیل واریانس دو عاملی و آزمون تعقیبی توکی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

یافته‌ها: یافته ­ها نشان دادند که در هر دو گروه دانش­آموزان با و بدون اختلال‌یادگیری روند تحول نظریه‌ذهن با توجه به سن صعودی است، با این تفاوت که دانش‌آموزان با اختلال‌یادگیری نسبت به دانش­آموزان بدون اختلال‌یادگیری کمی دیرتر به سطوح بالاتر تئوری‌ذهن دست می‌یابند.

نتیجه‌گیری: این پژوهش از یافته­های اولیه مبتنی بر مشکلات شناختی و تحولی نظریه‌ذهن در کودکان با اختلال‌یادگیری حمایت می‌کند.



صفحه ۱ از ۱