زمینه: هدف پژوهش حاضر نیازسنجی پیش حرفهای برای دانشآموزان کمتوانذهنی بود.
روش: نمونه آماری پژوهش شامل 30 نفر از والدین با فرزند کمتوانذهنی و 30 نفر از معلمان شاغل در مدارس ویژه شهرستان خدابنده بود که به شیوه هدفمند انتخاب شدند. برای گردآوری داده ها از پرسشنامه نیازسنجی با استفاده از دو فرم والدین و معلم (محقق ساخته) استفاده شد. دادههای به دست آمده با استفاده از آمار توصیفی مورد تحلیل قرار گرفت.
یافته ها: یافتههای پژوهش نشان داد که برای آموزش مهارتهای پیشحرفهای به دانشآموزان کمتوانذهنی بهتر است مقولهها و نیازهای آموزشی مانند: مهارتهای اجتماعی، مهارتهای شناختی، مهارتهای پایه تحصیلی، مهارتهای روابط بین فردی، مهارتهای ارتباطی، مهارتهای عملکردی، تقویت اعتمادبه نفس و خلاقیت استفاده از افراد متخصص در آموزش مهارتهای حرفهای و آموزش مهارتها و حرفههای مناسب در برنامه آموزشی گنجانده و اجرا شوند. همچنین نتایج پژوهش نشان داد که دانشآموزان کمتوانذهنی صرف نظر از علل و سطح کم توانی ذهنیشان، نیازمند آموزشی هستند که آنها را برای زندگی مستقل آماده کند.
نتیجه گیری: بدین منظور اجرای برنامههای آموزشی برای افزایش توانایی دانش آموزان کم توان ذهنی برای کارکرد مستقلتر در زندگی روزمره بسیار ضروری است و یکی از اقدامات اساسی برای دستیابی به این هدف، نیازسنجی پیش حرفهای برای آنهاست. در واقع آموزش مهارتهای پیشحرفهای برای آماده سازی کودکان کمتوانذهنی برای ورود به دوره حرفهآموزی و محیط کار ضروری است.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |